Toshiba komt met STOR.E TV PRO Smart TV box

02 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-STORE-Pro

Tijdens de IFA 2011 in Berlijn introduceerde Toshiba de nieuwe STOR.E TV PRO Smart TV box. Deze multimediaconsole verandert je flatscreen TV eenvoudig in een Smart TV. Zo biedt het apparaat een internet browser, een videoconferentiemodus, 8GB aan flashgeheugen en toegang tot het Smart TV platform van Toshiba, Toshiba Places. Met de STOR.E TV PRO voeg je flexibiliteit en interactiviteit aan je TV ervaring toe.

De multimedia set-top-box met zijn glanzend, minimalistische uiterlijk hoeft slechts via een HDMI poort aan de TV gekoppeld te worden om de deur naar het web te openen. Dankzij de nieuw ontworpen navigatie, met behulp van een grafische gebruikersinterface via het on-screen menu, is browsen volgens Toshiba zeer gebruiksvriendelijk. Toshiba ontwikkelde een innovatieve afstandsbediening die via Bluetooth met de STOR.E TV PRO verbonden wordt. Aan de ene kant heeft deze een compleet toetsenbord voor het typen van webadressen en een trackpad als muis, aan de andere kant alles wat nodig is voor een standaardbediening op afstand, inclusief een vierweg-navigatieknop.

Daarnaast introduceerde Toshiba ook de wat eenvoudigere STOR.E TV 2. Deze HD multimedia-storage drive biedt een opslagcapaciteit tot 2 Tb en een groot aantal aansluitmogelijkheden. Ook worden de meeste video-, foto- en muziekbestandsformaten ondersteunt. De STOR.E TV 2 heeft een elegant design met afgeronde hoeken en is verkrijgbaar in een matzwarte en een matwitte uitvoering.

De STOR.E TV 2 maakt gebruik van digitale technologieën en interfaces, zoals HDMI, H.264 en de surround-sound audio codecs Dolby Digital en DTS 2.0+Digital Out, om een hoge beeld- en geluidskwaliteit te waarborgen.

Advertentie

Beide modellen beschikken over een SD card reader en USB 2.0, naast ondersteuning voor een grote hoeveelheid bestandsformaten. Deze STOR.E producten zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 leverbaar. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reacties (0)