The Pearl by Cabasse: Actieve alles-in-één speaker

24 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
Cabasse-speaker

Cabasse doet een nieuwe duit in het zakje streaming audio met een actieve high-end speaker en presenteert The Pearl by Cabasse, een alles-in-één weergever gebaseerd op de vermaarde La Sphère van het merk.

Het prijskaartje van 2.790 euro maakt ‘m wel wat interessanter dan laatstgenoemde, die bij de introductie in 2009 voor zo’n 180.000 euro op de markt verscheen.

Het Franse Cabasse heeft daarbij overduidelijk een pagina uit het boekje van landgenoten Devialet genomen en lanceert met The Pearl een alles-in-één luidspreker die veel weg heeft van de Devialet Phantom – waar zojuist de jongste versie Phantom Reactor van verscheen.

The Pearl is evenwel ook volledig Cabasse, omdat het merk dat naam maakte met de toepassing van coaxiale technologie erin geslaagd is deze toepassing door te ontwikkelen en te integreren in een veel kleiner model. The Pearl is slechts 32 centimeter hoog, tegenover de 130 centimeter van La Sphère. De speaker is de eerste compacte triaxiale luidspreker (bas, medium en nieuwe coaxiale tweeter met medium carbon en neodymium), die een compact formaat combineert met power handling en een brede en soepele frequentierespons van 14 Hz tot 27000 Hz. De gloednieuwe 25cm woofer moet lineaire excursie van meer dan 30mm mogelijk maken, wat zich moet vertalen in een uitzonderlijk rijke en dynamische bas. Wat we wel weer kennen van de Phantoms: ook The Pearl is met twee units als stereopaar te configureren.

The Pearl streamt muziek vanaf harde schijven, is voorzien van internetradio en kan overweg met de grote online muziekdiensten (Spotify, Qobuz, Napster, Tidal, Deezer). De luidspreker integreert met onder meer Bluetooth en Wifi-connectiviteit in het Cabasse StreamCONTROL multi-room systeem en ondersteunt audiobestanden van MP3, AAC en WMA tot AIFF, FLAC, ALAC en high-definition bestanden. Er is ondersteuning voor de Google Assistant en binnenkort ook de Amazon Alexa voice assistants.

The Pearl by Cabasse verschijnt in november op de markt en gaat 2.790 euro kosten.

Reacties (0)