Teufel verbetert stereo luidsprekers in de T-serie

31 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-T-serie-2

Teufel Audio presenteert opnieuw een upgrade binnen zijn luidspreker line-up. Kort na de introductie van de Ultima 40 Mk2 en de upgrade van het kleinere broertje naar de Ultima 20 Mk2, presenteert Teufel nieuwe versies van de stereo luidsprekers uit de T-serie. De T-serie biedt volgens Teufel een uitgebalanceerd geluid van ongehoorde klasse in deze prijscategorie.

Teufel T-serie

De geluidstechnici bij Teufel hebben bij de akoestieke afstemming van de nieuwe T-serie bewust op de omgeving van de luidsprekers gelet; in moderne woonruimtes is vaak een gebrek aan geluidsabsorberende materialen. Ook bij de opbouw van de boxen heeft men hier rekening mee gehouden. Zo werd de basafstemming van de T-serie geoptimaliseerd, waardoor de boxen ook dichtbij de muur kunnen worden geplaatst. De ontwikkelaars optimaliseerden ook andere details, zoals de positie van de drivers en vooral de hoge bandbreedte van de midrange driver.

Ook de gebogen voorkant van de behuizing van de luidsprekers is nieuw, en niet alleen een optische verbetering. Dit design heeft namelijk ook een akoestieke functie. De looptijd wordt gecorrigeerd door de iets naar achter geplaatste tweeter. Deze aanpassing moet de impuls- en spraakweergave in combinatie met de midrange driver en de woofer perfectioneren. Het is voor de eerste keer dat de iets naar achteren geplaatste tweeter nu ook bij de boekenkast luidspreker T 300 Mk2 zo wordt gebouwd. De holronde vormgeving van de tweeter minimaliseert reflecties en de iets naar achter geplaatste tweeter optimaliseert volgens Teufel de horizontale afstraling. De nieuw ontwikkelde tweeter van de T-serie moet dankzij een geventileerde dome tweeter en een verbeterde waveguide ook transparanter klinken, en bereikt een betere afstraling.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)