Teufel claimt kleinste THX Ultra 2 speaker systeem ter wereld

03 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Theatre-8-system

Teufel maakt nogal een grote belofte met haar nieuwe System 8 speaker systeem. Volgens het merk is dit namelijk het kleinste THX Ultra 2 gecertificeerde 5.1 systeem ter wereld. Volgens Teufel was het doel om dat te bereiken wat voorheen onmogelijk was - om een THX Ultra 2 systeem te ontwikkelen dat veel minder ruimte ineens dan het originele Theatre 8 systeem, zonder aan audio kwaliteit te hoeven inleveren.

Bijvoorbeeld; De nieuwe S 8000 SW subwoofer is een derde van de grootte van zijn voorganger, en volgens Teufel is het de enige subwoofer die de THX Ultra 2 standaarden behaalt met maar één bass driver in een compact 800 omhulsel. De S 800 FCR front en center satelliet speaker maken gebruik van een nieuw ‘state-of-the-art chassis’ ontworpen om ruis te verminderen en diffractie te minimaliseren. Ook zijn de speakers 40 procent kleiner dan de voorgaande modellen. De kleine S 800 D dipool achter speakers maken gebruik van 10cm midrange drivers en 25mm tweeters om zowel naar achteren als naar voren te projecteren, voor een meer diffuus en realistisch geluid.

Voor consumenten die de speakers niet aan de muur willen bevestigen biedt Teufel de mogelijkheid om een extra paar S 800 satelliet speakers mee te leveren die ook als front speaker gebruikt worden. Een Teufel System 8 systeem met de dipool speakers kost 3.499,00 euro. Het systeem met de S 800 front speakers in plaats van de achter speakers kost 3.799,00 euro.

Bekijk voor meer informatie de Teufel website.

Reacties (0)