TCL kondigt nieuwe soundbars aan: TS8111 met Dolby Atmos en TS6110

03 september 2020 1 Minuut 1 Reacties
TCL TS8111 soundbar

TCL heeft op de IFA in Berlijn een tweetal nieuwe soundbars aangekondigd. De TS8111 is een premium soundbar met Dolby Atmos-ondersteuning en de TS6110 wordt in de markt gezet als core soundbar voor Dolby Audio-weergave. Beide modellen zullen ergens in het vierde kwartaal verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Premium functies naar de middenklasse

Zo valt te lezen op AVForums. De TCL TS8111 is volgens de fabrikant het kleine broertje van de al eerder aangekondigde TS9030. Dat is het vlaggenschip van TCL’s soundbar-familie. Net als dit model moet de TS8111 een complete 3D-audioervaring bieden. De soundbar ondersteund Dolby Atmos surround sound. Het uiterlijk van de TS8111 is wat traditioneler dan dat van het vlaggenschip, waardoor hij beter in het gemiddelde interieur past. Ook zal bij het pakket geen subwoofer meegeleverd worden, wat voor sommigen misschien een voordeel is. TCL zegt dat de soundbar speciaal is afgestemd om geluid op lage frequenties correct te kunnen produceren. Niet helemaal duidelijk is of hij ook ondersteuning biedt voor Google Cast en AirPlay 2.

De TS6110 zal deel gaan uitmaken van een grotere TS61 familie van soundbars. Het model is bedoeld als core soundbar en wordt idealiter gecombineerd met meerdere speakers en een subwoofer. De TS6110 moet gebruiksvriendelijker zijn dan eerdere budgetmodellen van TCL en bovendien een betere geluidsweergave bieden. Om de soundbar wat flair te geven heeft de behuizing een afgerond ontwerp gekregen.

Reacties (1)