Sound United heeft intentie om Bowers & Wilkins over te nemen

13 juni 2020 2 Minuten 0 Reacties
Sound United Vista feature

Groot nieuws uit de audiowereld vandaag. Sound United, het moederbedrijf van onder meer Marantz en Denon, wil Bowers & Wilkins overnemen. Het Britse luidsprekermerk is sinds een aantal jaar in handen van een Amerikaans bedrijf, maar die lijken tot verkoop over te willen gaan.

Sound United heeft vandaag aangekondigd dat ze de intentie heeft om Bowers & Wilkins over te nemen van EVA Automation uit de Verenigde Staten. Het proces bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, wat betekent dat er nog vele gesprekken gevoerd en onderzoek gedaan moeten worden. Ook moeten overheden en instanties nog toestemming geven.

Kevin Duffy, CEO van Sound United, laat het volgende weten:

Over the course of five decades Bowers & Wilkins built one of the most prestigious brands in the global speaker market with industry-leading acoustical engineering, iconic design and marketing, B&W is a transformative brand and we look forward to the opportunity to finalize the transaction. This reflects Sound United’s unwavering focus to achieve its mission of bringing joy to the world through sound.

Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins, zegt er het volgende over:

Indien dit overleg succesvol verloopt, dan zou het samenvoegen van Bowers & Wilkins’ engineering en fabricage expertise in het premium segment met de omvang van de middelen en mogelijkheden van Sound United een transformerende stap kunnen zijn voor beide merken. Dit zou het Bowers & Wilkins team de kans geven om nog meer de focus te leggen op wat we het beste kunnen – het maken van de beste luidsprekers in de industrie.

Indien beide bedrijven besluiten tot een verdergaand vervolg, dan zou Sound United alle wereldwijde 3rd party distributie- en licentieovereenkomsten overnemen, waaronder Bowers & Wilkins premium audio producten nu worden verkocht. Dit heeft volgens het bedrijf zelf geen effect op het huidige Bowers & Wilkins portfolio, de producten die het bedrijf distribueert en de huidige wereldwijde operatie.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Sound United op het overnamepad gaat. Eerder nam het bedrijf het high-end merk Classé al over en vorig jaar kwam Sound United ook al met de intentie om Onkyo en Pioneer over te nemen. Dat laatste liep helaas op niets uit.

Bowers & Wilkins leek vorig jaar op te leven door de lancering van het Formation multiroomsysteem, waar EVA Automation veel geld in geïnvesteerd heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)