Sony’s WH-1000XM4-hoofdtelefoon bevat kunstmatige intelligentie

04 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
Sony 1000XM4

Sony’s aankomende 1000XM4-hoofdtelefoon was al gedeeltelijk gelekt, maar door Walmart is er nu nog meer bekend over de opvolger van 1000XM3.

Sony 1000XM4

De noise cancelling hoofdtelefoon is te zien op de website van het Amerikaanse warenhuis Walmart. Het is een officiële productpagina, waardoor er in één keer aanzienlijk meer informatie bekend is. Nog niets officieels: Sony heeft zelf nog geen aankondiging gedaan van de 1000XM4.

Zo is hij in staat om gecomprimeerde muziek te verbeteren dankzij nieuw ontwikkelde kunstmatige intelligentie. Het is bovendien mogelijk om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten op de hoofdtelefoon. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone en een laptop. In de M4 is technologie ingebouwd die ervoor zorgt dat de kwaliteit van een telefoongesprek wordt verbeterd. Met vijf ingebouwde microfoons moet dat lukken.

Batterijduur van 30 uur

Verder is veel hetzelfde als in voorganger 1000XM3, zoals het ontwerp met aanraakbesturing en snelladen via USB-C. Ook de batterijduur zou hetzelfde blijven: Sony belooft een accuduur van 30 uur. Nieuw is wel de mogelijkheid om verschillende profielen in te stellen op basis van waar je bent. Denk bijvoorbeeld aan een profiel speciaal voor als je in een druk café zit, of juist als je stil in bed thuis nog een muziekje wil luisteren. Deze profielen kun je samenstellen en selecteren in de Headphones-app van Sony.

Eerder schreven we al dat deze audiogadget in de code van de Sony Headphones-app werd gespot. Inmiddels is echter wel het prijskaartje bekend: Sony 1000XM4 kost 348 dollar, omgerekend 306 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)