Sony lanceert HT-CT770, HT-CT370 en HT-XT1 soundbar systemen

07 januari 2014 3 Minuten 0 Reacties
Sony-2014-soundbars

Kijkend naar de vele nieuwtjes over tv's zou je denken dat CES 2014 in het teken staat van beeld, maar ook aan audio wordt veel aandacht geschonken. Zo introduceert Sony de HT-CT770 en HT-CT370 soundbars en de HT-XT1 Base Speaker.

Sony komt dit jaar met een uitgebreide line-up 4K Ultra HD tv’s en een nieuwe line-up lcd led tv’s. Bij een indrukwekkende beeldweergave hoort natuurlijk ook een indrukwekkende audioweergave en daarom introduceert Sony verschillende nieuwe audiosystemen. De HT-CT770 en HT-CT370 zijn soundbar systemen voor onder of boven een tv, de HT-XT1 is een zogenaamde Base Speaker waarop de tv geplaatst kan worden.

Audiotechnieken Sony home cinema systemen

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen de nieuwe systemen. Zo moet de 2.1-kanaals S-Master Digital Amplifier content tot leven brengen met een krachtige, meerkanaals audioweergave. S-Force Pro Front Surround moet een rijk en kamervullend geluidsveld met een brede ‘sweet spot’ leveren waardoor je vanaf elke plek in de kamer een optimale audioweergave voorgeschoteld krijgt. Ook ClearAudio+ is aanwezig en moet zorgen voor een automatisch afgestelde audioweergave die perfect is, ongeacht te bron. DTS-HD en Dolby TrueHD decoders zorgen ervoor dat ook hoge resolutie audio kan worden afgespeeld.

Bluetooth streaming en apps

De soundbar systemen beschikken daarbij over een ‘Voice’-knop waarmee je de dialoog extra aandacht kunt geven en kunnen muziek streamen middels Bluetooth. Hiervoor is ook NFC geïntegreerd; raak de soundbar of TV Base Speaker aan met een NFC-toestel en de verbinding komt meteen tot stand. AAC codec-compatibiliteit staat daarbij garant voor een detailrijk digitaal geluid wanneer je via Bluetooth muziek afspeelt vanaf je iPhone of Android-smartphone of -tablet.

Met de nieuwe SongPal-app werkt een smartphone of tablet via Bluetooth als afstandsbediening voor de soundbar of TV Base Speaker. Download de gratis app en gebruik dan je mobiele toestel om ClearAudio+, de subwoofer en andere geluidsinstellingen aan te passen.

Sony HT-CT770 en HT-CT370

De CT770 is volgens Sony de ideale partner voor iedere flatscreen tv. Het totale uitgangsvermogen bedraagt 330 Watt en de soundbar beschikt over twee 20 mm tweeterunits en een 160 mm subwooferunit. De CT370 is iets compacter maar levert ondanks zijn compacte formaat een vermogen van 300 Watt. De draadloze subwoofer moet vanaf iedere plek in de kamer voor een diepe bass zorgen.

De CT370 subwoofer is extra flexibel: deze kan horizontaal op een plank of onder de bank worden gelegd of kan verticaal op de grond worden geplaatst. De soundbars zijn maximaal 5 cm hoog waardoor je ze onopvallend voor ieder tv-toestel zetten zonder dat deze het scherm of de infrarood afstandsbedieningsensor blokkeert. De CT370 is ook aan de muur te monteren.

Sony Base Speaker HT-XT1

De HT-XT1 Base Speaker is alles-in-één-oplossing en volgens Sony ideaal voor een extra mediakamer, studeerkamer of slaapkamer. De TV Base Speaker past onder ieder tv-toestel met een formaat van 50-inch of kleiner. De installatie is volgens de fabrikant kinderspel: sluit de speaker via de HDMI-ingang aan op de tv en je krijgt een 2.1-kanaals Virtual Surround Sound voorgeschoteld. De speaker beschikt over twee ingebouwde subwoofers die een diepe bass moeten verzorgen maar door de stevige bouw met bovenzijde van gehard glas zal de tv niet meetrillen. De Base Speaker heeft een vermogen van 170 Watt.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony HT-CT770 en HT-CT370 verschijnen in respectievelijk mei en april van 2014 en hebben een adviesprijs van respectievelijk 450 euro en 350 euro. De TV Base Speaker HT-XT1 is in april te koop voor een prijs van 350 euro.

Reacties (0)