Sony introduceert 75-inch KD-75X9105C met 4K en HDR

02 september 2015 2 Minuten 1 Reacties
Sony-KD-75X9100C-2

Sony heeft vandaag een nieuwe 4K Ultra HD tv gelanceerd. De Japanse fabrikant komt met de KD-75X9105C, een 75-inch model. De tv is maar 15 millimeter dun en draait op Android TV-software.

Sony X91C-serie

De KD-75X9105C heeft een krachtige 4K Processor X1 die zorg draagt voor de scherpe beeldweergave. De bron wordt zowel bij het bekijken van gewone kabeltelevisie, Blu-ray-discs, dvd’s of internetvideo’s geanalyseerd en geüpscaled naar een resolutie van bijna 4K Ultra HD. Het TRILUMINOS-scherm van Sony moet daarbij zorgen voor een natuurlijke kleurweergave. De X91C heeft een stevige aluminium voet en is aan de muur te bevestigen met meegeleverde wandbeugel.

Dankzij Android TV van Google kan alles wat op een tablet of smartphone zichtbaar is, nu ook op het grote scherm bekeken worden. De gebruiker kan zo op de X91C een wereld van films, muziek, foto’s, games, zoekfuncties, apps en meer verkennen.

Met Google Cast kan ieder mobiel apparaat nu verbinding maken en communiceren met de TV. Met slechts één druk op een knop zijn apps, games, films, foto’s, muziek en meer eenvoudig te casten vanaf een smartphone of tablet, zonder dat hiervoor koppelings- of schermreproductie-instellingen geconfigureerd moeten worden. Je kunt daarbij Voice Search gebruiken om nieuwe content te zoeken. Dit kan door te spreken in de ingebouwde microfoon van de One-flick remote of de meegeleverde touchpad-afstandsbediening te gebruiken. Daarnaast kan een mobiel Android- of iOS-apparaat gebruikt worden.

De Sony Bravia X91C is compatibel met HEVC, VP9 en HDMI voor 50p/60p. Dit betekent dat alle content afgespeeld kan worden, inclusief een steeds toenemend aanbod aan 4K-videostreamingdiensten.

Meer nieuwe 4K-modellen

Het aanbod van 4K-televisies wordt dit najaar verder uitgebreid met twee nieuwe modellen die gebruik maken van de 4K Processor X1 en Android TV. Allereerst de Bravia X80C in beeldformaten van 49 en 55 inch. Daarnaast introduceert Sony de Bravia S80C in een 55 en 65 inch uitvoering. Dit is een dunne tv met een licht gebogen beeldscherm.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Sony Bravia KD-75X9105C 4K Ultra HD van Sony is verkrijgbaar vanaf midden september 2015 en heeft een consumentenadviesprijs van 5999 euro.

Reacties (1)