Sony Headphones-app onthult nieuwe hoofdtelefoon WH-1000XM4

24 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Sony hoofdtelefoon

In de Headphones-app van Sony is iets verrassends gebeurd. Het lijkt erop dat (per ongeluk?) de WH-1000XM4 is onthuld. Meer informatie over de opvolger van de WH-1000XM3 is in de code van de applicatie ontdekt.

Sony WH-1000XM4

De app kan door klanten van Sony worden gebruikt om de instellingen van de hoofdtelefoons van dat merk naar smaak aan te passen. Twitteraar JustPlayingHard zag in de code van de applicatie dat de WH-1000XM4 er al in voorkwam:

Deze hoofdtelefoon biedt verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, al schijnen die niet zozeer in het uiterlijk te liggen. Bijvoorbeeld in de upscaling van de audio. Hiervoor lijkt Sony DSSE Extreme te gaan introduceren, waarvan de details nog onbekend zijn. Daarnaast wordt Google Maps erbij gehaald. De locatiemogelijkheden ervan worden ingezet om de instellingen van de koptelefoon automatisch aan te passen op basis van de plek waar iemand is.

Twee apparaten verbinden

Waar de voorganger van deze nieuwe hoofdtelefoon niet kan verbinden met meer dan één toestel, geldt dat voor de XM4 wel. Die kun je met twee apparaten op hetzelfde moment verbinden aan de koptelefoon. Wat we verder precies van de nieuwe hoofdtelefoon kunnen verwachten, dat moet nog duidelijk worden. Het is ook nog onbekend wanneer de WH-1000XM4 uitkomt of wat hij kost, want de officiële aankondiging van Sony moet nog komen.

Reacties (0)