Sony CAS-1: Compact Hi-Res audiosysteem met dubbele versterkers

02 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Sony-CAS-1

Sony introduceert de CAS-1, een compact audiosysteem. Het audiosysteem heeft dubbele versterkers die afgestemd zijn op de specifieke eigenschappen van hoogwaardige hoofdtelefoons en luidsprekers.

Dankzij de geïntegreerde audiotechnologie van Sony kan High-Resolution audio (Hi-Res audio) optimaal afgespeeld worden. De geavanceerde verbindingsmogelijkheden bieden streaming in hoge audiokwaliteit via Bluetooth en NFC en maken het mogelijk audiobestanden te beluisteren vanaf een USB-stick.

Sony CAS-1

Het ontwerp van de CAS-1 is gebaseerd op de ES-lijn van Sony. Het systeem bestaat uit drie componenten: een audiosysteem en twee aparte luidsprekers. De CAS-1 biedt ondersteuning voor Hi-Res audio. Dit biedt maximale kwaliteit van 24 bit/192 kHz in zowel DSD 2.8 MHz (geconverteerd naar PCM) als PCM-indeling, waaronder FLAC-, WAV- en AIFF-bestanden. De DSEE HX-technologie van Sony wordt gebruikt voor het upscalen van gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3 naar nagenoeg Hi-Res audio-kwaliteit, voor een volle geluidsweergave.

De CAS-1 heeft twee onafhankelijke versterkers die afgestemd zijn voor gebruik met hoogwaardige hoofdtelefoons of luidsprekers. De hoofdtelefoonversterker wordt ook gebruikt in andere Hi-Res audio-modellen van Sony, waaronder de Sony DAC HAP-Z1ES. Dankzij deze componenten kan het hifi-systeem, ongeacht de audiobron, een  nauwkeurig geluid produceren en tegelijkertijd weerstand en ruis elimineren. De integratie van de S-Master HX High-Resolution audio-versterker voor de luidsprekers, zorgt voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit door het verminderen van vervorming en ruis.

De Sony CAS-1 biedt een aanpasbare gain voor hoofdtelefoons met een verschillende impedantie. Door middel van de gain-schakelaar kan de impedantie naar wens ingesteld worden. Daarnaast is elke luidspreker uitgerust met een 14 mm-tweeter met zachte koepel en een uiterst stugge 62 mm-woofer met een bass-reflexpoort die beide ondersteuning bieden voor Hi-Res audio. Hierdoor kunnen de luidsprekers een breed bereik aan frequenties produceren zonder dat er enige ruis of vervorming hoorbaar is, zelfs wanneer men dichtbij de luidsprekers zit.

Er zijn diverse aansluitmogelijkheden mogelijk: een smartphone of tablet kan draadloos via de SongPal-app van Sony verbinding maken met CAS-1 en muziek streamen naar het hifi-systeem. Dit kan met LDAC-ondersteunde Bluetooth of NFC ondersteunende mobiele apparaten. Tevens is het audiosysteem voorzien van 2 USB-poorten (USB-A en USB-B) voor het rechtstreeks afspelen van Hi-Res audio-formaten.

Prijs en beschikbaarheid

De CAS-1 is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een consumentenadviesprijs van 850 euro.

Reacties (0)