Sonos S2: speakerfabrikant introduceert in juni een nieuwe app

17 maart 2020 3 Minuten 1 Reacties
Sonos

Sonos heeft bekendgemaakt dat het speakermerk in juni een nieuw os en een nieuwe applicatie introduceert, genaamd Sonos S2. Dit wordt de 'drijvende kracht' achter de volgende generatie Sonos-speakers. De software werkt helaas niet met de oudere speakers van het bedrijf.

Sonos S2 wordt de nieuwe Sonos-app

De speakerfabrikant laat weten dat alle Sonos-producten van na mei 2020, alleen draaien op de Sonos S2-software en app. Met S2 heb je toegang tot meer personalisatie en audiobestanden met een hogere resolutie, voor bijvoorbeeld muziek luisteren en films kijken. Er is een geüpgradede audiobandbreedte, voor toegang tot hogere-resolutietechnologieën. Deze technologieën lenen zich uitstekend voor muziek luisteren en films kijken. Ook is er natuurlijk gedacht aan meer functionaliteit en gebruikersgemak.

Daardoor is het eenvoudiger toegang te krijgen tot de muziek en audiocontent. De eerste nieuwe functie die in juni wordt geïntroduceerd, is ‘room groups’. Hiermee is je systeem in staat om vaak gegroepeerde speakers te onthouden en aan te merken als een zone – zoals ‘benedenverdieping’. Als je producten compatibel zijn, kun je de Sonos S2-app vanaf juni downloaden voor Android en iOS en gebruiken. De S2-app, het platform voor de toekomst van het bedrijf, krijgt de naam ‘Sonos’. Zo moet dat voor iedereen duidelijk zijn.

Zoals Sonos in januari dit jaar aangegeven heeft, hebben sommige van zijn oudste producten onvoldoende geheugen of processorkracht voor Sonos S2. Het gaat om de originele Zone Players, de Connect en Connect: Amp (verkocht tussen 2006 en 2015), Play:5 (Gen 1), CR200 en Bridge. Deze producten blijven werken op de huidige Sonos-app. In de app-stores herken je deze als Sonos S1 Controller.

Verder laat het speakerbedrijf weten dat er straks verschillende opties zijn, afhankelijk van de Sonos-producten die je in huis hebt.

Als je systeem alleen uit S1-compatibele producten bestaat, hoef je niks te doen. De producten blijven werken via de S1 Controller-app. Je ontvangt nog steeds bugfixes en beveiligingspatches. Daarnaast werken we samen met onze partners om ervoor te zorgen dat je muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken. Het is echter niet mogelijk om toekomstige Sonos-apparaten aan je S1-systeem toe te voegen.

Als je systeem alleen uit S2-compatibele apparaten bestaat, hoef je in juni alleen de nieuwe S2-app te downloaden. Je systeem wordt automatisch bijgewerkt naar het nieuwe Sonos-besturingssysteem en je bent klaar voor toekomstige functies en producten.

Als je systeem bestaat uit een combinatie van S1- en S2-producten heb je een aantal opties:

1. Ruil de S1- producten in voor S2-producten. Voor klanten die voor deze optie kiezen, bieden we nog steeds 30% korting als onderdeel van ons Trade Up-programma.

2. Blijf het huidige systeem gebruiken op de S1-app. Je ontvangt nog steeds bugfixes en beveiligingspatches. Daarnaast werken we samen met onze partners om ervoor te zorgen dat je muziek- en spraakdiensten zo lang mogelijk blijven werken.

3. Deel het Sonos-systeem in tweeën. Helaas zal het niet mogelijk meer zijn om een S1-systeem met een S2-systeem te groeperen.

De precieze releasedatum laat vooralsnog op zich wachten, maar gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Marc

Marc
14 juni 2020 om 14:24

Dit gaat klanten kosten. Het systeem uitbreiden kan niet meer op 1 app. Oudere Sonos play1 op je slaapkamer werkt dus niet meer met je nieuwe aangeschafte Sonos . En dan 30 % korting aanbieden om je systeem te update voor iets wat Sonos heeft verzonnen terwijl alle nog prima werkt? Pure machtsmisbruik. Wij wilde een nieuwe play 5 kopen maar door deze onzin denk ik maar dat we over stappen op een ander merk waar alles via 1 app loopt

Inloggen