Sonos Roam aangekondigd: draagbare slimme speaker

10 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
sonos-roam-afb-1

Sonos heeft dinsdagavond Nederlandse tijd officieel de Sonos Roam onthuld. Dit is een draagbare slimme speaker met een ingebouwde accu.

De Sonos Roam maakt gelijktijdig verbinding via wifi en bluetooth. Als je thuis luistert maakt Roam verbinding met je systeem en streamt hij via wifi. Als je de deur uitgaat, schakelt hij automatisch over naar bluetooth om verbinding te maken met je mobiele apparaat. Met de nieuwe functie Sound Swap kun je de play/pauze-knop op de speaker vasthouden om de muziek over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis.

Dit is Sonos Roam

Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Dankzij de connectiviteitstopties wordt bluetoothstreaming ook mogelijk voor de rest van het systeem; met de Sonos-app kunnen namelijk alle Sonos-speakers worden gegroepeerd met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. Roam werkt met meer dan honderd streamingdiensten, waaronder Sonos Radio, en kan eenvoudig worden bediend met de Sonos-app, je stem via de Google Assistent, Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf je favoriete streamingdiensten en -apps als Spotify.

De Sonos Roam moet een rijk en gedetailleerd geluid producten, dat is te danken aan zijn akoestische architectuur, dat net zo helder, diep en vol klinkt als je zou verwachten van een grotere speaker. Automatische Trueplay-tuning is nu ook beschikbaar als er wordt gestreamd via bluetooth (maar ook wifi natuurlijk).

Advertentie

Roam is verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White. Dankzij de driehoekige vorm en het zachte profiel pak je hem makkelijk vast. De speaker is stofbestendig en volledig waterdicht en heeft een ip67-rating. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten. De accu van de Sonos Roam gaat tot tien uur mee op één lading. Bovendien behoudt de batterij tien dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt. Opladen kan met de meegeleverde usb-c-kabel, maar kan ook door verbinding te maken met de – apart verkochte – speciale magnetische draadloze oplader van Sonos, of een draadloze Qi-gecertificeerde oplader.

Prijs en beschikbaarheid

De Sonos Roam is verkrijgbaar vanaf 20 april voor 179 euro op sonos.com en via deelnemende dealers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)