Sonos lanceert tweede generatie (Gen 2) Sonos One

06 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sonos Flex

De Sonos One Gen 2 komt met een paar kleine verbeteringen maar zal qua uiterlijk en qua functionaliteit niet verschillen van de originele Sonos One.

Sonos laat ons vandaag middels een kort bericht weten dat de eerste generatie Sonos One langzaam uit de winkels zal verdwijnen. Deze eerste generatie speaker wordt vervangen door de Sonos One ‘Gen 2’. Bij dit nieuwe model zijn enkele zaken aan de interne onderdelen veranderd.

Zo heeft Sonos Bluetooth Low Energy (BLE) toegevoegd waarmee sneller gecommuniceerd kan worden tussen je smartphone en de speaker, is de processor vervangen voor een snellere variant en beschikt de speaker over meer werkgeheugen. Het design en de voor klanten beschikbare features blijven allemaal hetzelfde. De speaker is dus simpel gezegd iets krachtiger en future-proof, terwijl het uiterlijk, de functionaliteit en de geluidskwaliteit hetzelfde blijven.

Zowel de Sonos One (Gen 2) als de huidige Sonos One (Gen 1) worden ondersteund met regelmatige updates. De Sonos One (Gen 2) komt beschikbaar terwijl de huidige Sonos One geleidelijk verdwijnt. Beide modellen beschikken overigens ook over volledige mogelijkheden voor spraakbediening, middels Amazon Alexa. Sinds kort is ook AirPlay 2 beschikbaar op de speaker en Sonos werkt aan ondersteuning voor de Google Assistant.

Advertentie

De Sonos One (Gen 2) heeft een adviesprijs van 229 euro. In de VS heeft Sonos bevestigd dat de eerste generatie One voor een paar tientjes minder verkocht wordt. Of dit ook in Nederland en België het geval is, is nog niet duidelijk. Je herkent de nieuwe generatie One aan het label ‘Gen 2’ op de verpakking.

Reacties (0)