Sonos koopt Snips voor betere privacy bij stembediening

21 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sonos

Sonos heeft diep in de buidel getast en het bedrijf Snips SAS overgenomen voor 37,5 miljoen dollar. Snips is een AI-stemplatform waarbij de persoonlijke data van de gebruiker beter beschermd wordt.

Het Franse bedrijf Snips werd in 2013 in Parijs opgericht. Het bedrijf heeft vijftig mensen in dienst en heeft met Snips een platform gecreëerd voor op maat gemaakte stemervaringen. Het verwerken van stemmen vindt namelijk plaats op het apparaat zelf. Voor de gebruiker werkt dit niet alleen sneller en efficiënter, maar tevens is de privacy van de gebruiker beter beschermd. De stemassistenten van Snips worden op maat gemaakt en kunnen tevens naast bestaande stemassistenten op de Sonos-apparaten worden gebruikt.

De overname van Snips geeft Sonos meer mogelijkheden op het gebied van stembediening. Het is niet de bedoeling dat de op dit moment ondersteunde Google Assistant en Amazon Alexa overboord geschoven worden. Deze zal Sonos ook in de toekomst blijven ondersteunen. Het geeft de gebruiker echter meer mogelijkheden voor het bedienen van muziek. Dit hoeft dan niet meer in de cloud te gebeuren, zoals bij de huidige ondersteunde stemassistenten, maar kan in de toekomst dus op de speaker zelf verwerkt worden. Dit moet zorgen voor een snellere verwerking van stemcommando’s. Ook wordt er dan geen persoonlijke data ergens naar een cloud gestuurd.

Betere privacy bij stembediening

Voor gebruikers die zich zorgen maken om de privacy bij het gebruik van Google Assistant of Amazon Alexa is dit dus goed nieuws. Je kunt straks gewoon de Sonos-speakers met je stem bedienen, zonder dat jouw persoonlijke data over de hele wereld moet vliegen. Daarnaast zorgt de ervaring van Snips ervoor dat Sonos met de overname in één klap een team van ervaren engineers en machine learning-specialisten in huis haalt. Dit moet er in de toekomst dan ook voor gaan zorgen dat gebruikers een betere (stem-)ervaring kunnen beleven op de Sonos-speakers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)