Google Assistent komt in juli naar Sonos-speakers in Nederland

14 mei 2019 1 Minuut 2 Reacties
sonos-beam-huiskamer

Sonos heeft laten weten dat de Google Assistent in juli wordt gelanceerd in Nederland voor de Sonos One- en Beam-speakers. De persoonlijke assistent zal middels een gratis update beschikbaar worden gesteld.

Google Assistent op Sonos-speakers

Deze maand komt de Google Assistent naar Sonos-speakers in de Verenigde Staten, maar in juli zijn we hier in Nederland aan de beurt, maakt Sonos zojuist bekend. Met de ingebouwde Google Assistent in de Sonos One en de Sonos Beam, of verbonden met een Google Home-product, kunnen gebruikers via een spraakopdracht heel eenvoudig muziek of een tv-programma starten, het weerbericht checken en smarthome-apparaten bedienen. Bovendien kun je er ook nog altijd voor kiezen Amazon Alexa te gebruiken.

De Assistent is de tweede ingebouwde spraakassistent voor Sonos-speakers. Gebruikers kunnen op Sonos een assistent kiezen voor elke individuele speaker, met meerdere spraakassistenten op één systeem. Zo kan bijvoorbeeld de Google Assistent op de Beam in de woonkamer en Alexa, in de toekomst, op de Sonos One in de keuken worden ingesteld. Vervolgens kan een nummer worden gestart met de assistent van Google en daarna Alexa worden gevraagd wat er wordt afgespeeld en andersom. Maar er kan straks nog meer.

Sonos ondersteunt namelijk de belangrijkste eigen functies van de Assistent, zoals Continued Conversation, Broadcast Mode en de mogelijkheid om een andere stem te kiezen voor de assistent. Daarnaast krijg je toegang tot meer dan een miljoen acties van partnerproducten. Verder mag je in de toekomst rekenen op nog veel meer functies, waar later meer over bekendgemaakt wordt. Een precieze releasedatum is helaas nog niet bekend, maar gelukkig laat de maand juli niet lang meer op zich wachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
14 mei 2019 om 15:42

Waarom moet google ook te horen zijn op je draadloze speakers en communicatie met deze google. Ik hou van muziek dus dat alleen dan en geen spionage doel.

Inloggen
Chris

Chris
15 mei 2019 om 11:15

Dan koop je het toch niet?

Inloggen