Sennheiser demonstreert AMBEO soundbar op IFA 2018

30 augustus 2018 1 Minuut 2 Reacties
Sennheiser-AMBEO-soundbar

Sennheiser heeft tijdens IFA 2018 de AMBEO soundbar gedemonstreerd. Deze soundbar moet een 3D audio-ervaring bieden en wordt begin 2019 op de markt verwacht.

Sennheiser AMBEO soundbar

AMBEO is een nieuw merk van Sennheiser wat staat voor een 3D-audiobeleving middels 5.1.4-kanaals (9-kanaals) audio. Sennheiser zal binnenkort zijn eigen 5.1.4-kanaals audioproducten uitbrengen en deel gaan nemen in activiteiten waarbij ‘3D audio’ centraal staat, alles onder de naam AMBEO. De soundbar is het eerste product dat aangekondigd wordt.

De soundbar is één langwerpige speaker die middels DSP, 13 speciaal gerichte drivers en kalibratie van de ruimte waarin de speaker staat een ruimtelijke surround-ervaring kan bieden. Dit met diepe bass zonder dat hiervoor een losse subwoofer aangesloten hoeft te worden. De soundbar is compatibel met de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos, MPEG-H en DTS:X. De Upmix Technology maakt het mogelijk 5.1-kanaals content op te waarderen naar ruimtelijk surroundgeluid.

Sennheiser heeft inmiddels al diverse 9.1-kanaals opnamen gemaakt voor demonstratiedoeleinden maar geeft aan dat de technologie ook gebruikt kan worden om elke willekeurige audio- of muziektrack up te mixen naar een ervaring die dichtbij een echte 9.1-kanaals ervaring komt. Het bedrijf wil de technologie beschikbaar maken voor verschillende producten en toepassingen, waaronder films, muziek en virtual reality.

Lees ook onze Sennheiser Ambeo soundbar review.

Reacties (2)