Samsung lanceert nieuwe soundbar genaamd HW-D550

12 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-hwd550

Samsung heeft haar nieuwe HW-D550 soundbar aangekondigd, de opvolger van de HW-C450 van vorig jaar. De verbeteringen van het nieuwe model zien we terug in twee HDMI inputs, 3D video passthrough (doorsturen) en ARC (Audio Return Channel).

De meeste 2010 soundbars missen nog HDMI inputs, maar Samsung heeft dit probleem aangepakt met de HW-D550. De soundbar heeft een slank design en een hoogglans afwerking. Alle aansluitingen zijn te vinden op de achterzijde. De subwoofer is draadloos dus alles wat je hiervoor nodig hebt is de stroomkabel. De set moet volgens Samsung 2.1 kanaals audio weergeven met een vermogen van 310 Watt. De HW-D550 is geoptimaliseerd voor 46 inch TV’s en groter. Natuurlijk komt het apparaat ook met een HDMI output en je kunt de HDMI inputs en output gebruiken om 3D signalen door te sturen naar de TV. Ook ondersteunt de soundbar ARC (Audio Return Channel), wat inhoudt dat je de audio van TV zenders terug kunt sturen via de HDMI kabel naar de soundbar.

In April moet de soundbar op de markt verschijnen. De prijs is nog niet bekend, maar Samsung heeft wel aangegeven dat de muursteun meegeleverd wordt. Ook komt er een zilveren versie van de soundbar, genaamd de HW-D551.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)