Review: Logitech Harmony 900 afstandsbediening

27 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Harmoney-900-Logitech

Op het eerste gezicht lijkt de Logitech Harmony 900 zeer veel op de veel goedkopere Harmony One. Deze afstandsbediening bevat ook een 2.2 inch touchscreen, oplaadbare Li-Ion batterij en laadstation, en kan tot 15 verschillende apparaten bedienen.

Wanneer je iets uitgebreider naar de afstandsbediening kijkt zie je de belangrijke verschillen. Het scherm van de Harmony 900 lijkt scherper, met beter leesbare teksten op het display, en – wat veel belangrijker is – de remote heeft rode, groene, gele en blauwe knoppen die we niet op de Harmony One tegenkwamen. Toch kost de Harmony 900 120 euro meer dan zijn knop-vrije broertje, wat ongeveer op 30 euro per knop uitkomt!

Gelukkig is er nog een andere belangrijk element dat de Harmony 900 onderscheidt van de Harmony One, en ook van de meeste rivalen. De Harmony 900 bevat zowel IR als RF (radio frequenties) zenders, naast een set van drie ‘blasters’ die de signalen doorsturen naar je apparatuur. De ‘blasters’ hebben een bereik van 30 meter en de apparatuur hoeft niet in het zicht te staan. Decoders en DVD/Blu-ray spelers die achter aan deurtje verstopt zijn kunnen op deze manier dus bedient worden.

In de andere opzichten is de 900 een conventionele universele afstandsbediening. Hij gebruikt dezelfde configuratie software als de Harmony One en is zeer eenvoudig in te stellen. Toch zullen we meesten onder ons weinig behoefte hebben aan de RF optie, maar diegenen die alles netjes wegstoppen in hun geavanceerde AV meubels zullen er zeker profijt van hebben.

Advertentie


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Bert

Bert
30 maart 2011 om 14:05

hoi Martijn,

Is de aanschaf van een Powercenter (Monster HDP 750G) zin of onzin? Is zo’n aanschaf vooral voor audio of toch ook voor video nuttig?

Inloggen


30 maart 2011 om 15:37

Tja.. dat is maar net waar je in gelooft. Als je veel spanningswisselingen hebt thuis en je hebt veel apparatuur aangesloten op een stekkerblok.. dan zou het iets kunnen schelen.

Inloggen