Raumfeld Sounddeck: een soundbase voor onder je tv

04 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Raumfeld-sounddeck

Vorige maand introduceerde Raumfeld, onderdeel van het Duitse Teufel, zijn eerste soundbar. Vandaag introduceert het bedrijf meteen ook zijn eerste soundbase. De Raumfeld Sounddeck is een speaker waar je tv op geplaatst kan worden om zo de geluidskwaliteit van je flatscreen te verbeteren.

Raumfeld Sounddeck

De Raumfeld Sounddeck is een draadloze soundbase met elegant design. De Sounddeck kan dankzij zijn compacte omvang onder de televisie worden opgesteld. De wifi speaker wordt via een HDMI-kabel op de televisie aangesloten. Raumfeld heeft naar eigen zeggen naast het puristische ontwerp en de hoogwaardige technologie speciale aandacht besteed aan de bedieningseenvoud en mogelijkheden voor multiroom streaming audio.

De vier frontfire breedbandluidsprekers en twee aan de zijkant geïntegreerde breedbandluidsprekers moeten de hoogwaardige audiokwaliteit verzorgen. Dankzij een digitale signaalverwerking (DSP) zorgen de zes speakers binnen de Sounddeck voor een breed en ruimtelijk geluidsbeeld, zonder verkleuring van het bronsignaal. De speciale Wellenfeld-technologie van Raumfeld moet ervoor zorgen dat de sweetspot, de meest optimale luisterpositie binnen een ruimte, wordt verbreed. Twee extra grote subwoofers met een omvang van 130 mm maken een grote externe subwoofer onnodig. De geïntegreerde klasse D-versterker met een maximaal vermogen van 280 Watt zorgt voor een detailgetrouw, ruisvrij en dynamisch geluid.

Het systeem kan via HDMI-ingang of optische audio-ingang op de televisie worden aangesloten. Hiervoor is slechts één kabel nodig. Dankzij de HDMI-CEC-ondersteuning kan de soundbase met de afstandsbediening van de televisie worden bediend. De hifi-liefhebbers kunnen met een draadloze verbinding en integratie met een aanwezig Raumfeld-systeem een beroep doen op een vrijwel onbeperkte selectie van muziek van TIDAL, Napster of Spotify, internetradio en audiobestanden met hoge resolutie, direct vanaf de netwerkschijf. Ook YouTube-playlists kunnen via de smart-tv in een optimale geluidskwaliteit worden afgespeeld.

Als de Sounddeck met een bestaand audiosysteem van Raumfeld wordt samengevoegd, krijg je de beschikking over multiroom-opties waarmee deze in verschillende ruimtes in huis dezelfde muziek of telkens weer andere muziek kan laten afspelen. De Sounddeck kan verder worden bediend met de gratis Raumfeld App (voor smartphones en tablets met Android of iOS) of de bijgeleverde afstandsbediening.

Prijzen en beschikbaarheid

De officiële voorverkoop voor de Raumfeld Sounddeck gaat op 4 september van start via de webwinkel. Het systeem wordt in twee uitvoeringen uitgebracht. Raumfeld-fans die niet willen wachten kunnen vanaf december beschikken over een gelimiteerde “Priority Edition” van de Sounddeck in een zijdewitte of matzwarte uitvoering, voor een prijs van 1.199,99 euro. Raumfeld brengt hierbij geen verzendkosten in rekening en belooft de Sounddeck voor kerst te leveren.

Wie iets meer geduld kan opbrengen, kan vanaf de lente van 2016 over de Sounddeck beschikken voor een prijs van 999,99 euro.

Reacties (0)