Raumfeld Soundbar komt met WiFi en draadloze subwoofer

07 augustus 2015 2 Minuten 0 Reacties
Raumfeld-soundbar

Raumfeld, het merk van audiofabrikant Teufel, introduceert deze week zijn eerste soundbar. De speaker gaat onder de naam Raumfeld Soundbar, is uitgerust met WiFi en een draadloze subwoofer, en moet in september op de Nederlandse markt verschijnen.

Volgens de fabrikant moet de soundbar eenvoudig te bedienen zijn, kun je draadloos audio in hoge kwaliteit streamen en staat de geluidskwaliteit natuurlijk centraal. De soundbar en subwoofer zijn vanaf vandaag voor te bestellen voor 1.299 euro. Als bonus krijg je 3 maanden TIDAL Hifi cadeau.

Met zes hoge/middentonen, koepelmembranen van drie inch, een maximaal vermogen van 180 Watt en algoritmen voor geluidsbewerking, moet de wifi soundbar zorgen voor een optimale audioweergave, bijvoorbeeld van films en tv-uitzendingen. De luidsprekers genereren hierbij volgens Raumfeld een brede geluidsweergave en de luisteraar kan zich vrij door de ruimte bewegen zonder dat dit een invloed heeft op de geluidservaring. De soundbar brengt ook qua aansluiting en bediening meer vrijheid naar de woonkamer. De verbinding met de televisie verloopt via één HDMI-kabel. De basisinstellingen worden dankzij HDMI-ARC en CEC via de afstandsbediening van de televisie geconfigureerd.

De Raumfeld Soundbar biedt streaming audio zonder kwaliteitsverlies en via het draadloze netwerk krijg je toegang tot een vrijwel onbeperkte selectie van playlists van Spotify, Napster, TIDAL, internetradio en muziek met hoge resolutie, direct via de netwerkschijf. Ook is het mogelijk om via de smart tv YouTube-playlists af te spelen. Wanneer de soundbar met andere speakers van Raumfeld wordt gecombineerd, krijg je toegang tot multiroom-opties, zoals het afspelen van dezelfde of verschillende muziek in uiteenlopende ruimtes. Tracks worden geselecteerd en afgespeeld via de gratis Raumfeld-app (beschikbaar voor smartphones en tablets met Android of iOS). Tevens wordt een afstandsbediening meegeleverd. Zoals bekend van de draadloze luidsprekers van Raumfeld kunnen de zendertoetsen op de afstandsbediening worden voorgeprogrammeerd met de favoriete muziek. In lijn met de filosofie van Raumfeld is de soundbar met uitvoeringen in zijdewit of matzwart hout, een aluminium strip en een zwart luidsprekermembraan verkrijgbaar.

Advertentie

Voor een vol basgeluid wordt de soundbar ondersteund door de bijbehorende Raumfeld actieve draadloze subwoofer met een plat design. Zijn versterker levert een vermogen van 200 Watt, dat volgens het principe van downfiring wordt doorgestuurd aan de drie naar onderen uitstralende subwoofers. Net als de soundbar heeft de draadloze subwoofer een kleine omvang. Hij kan ook aan de muur worden bevestigd of direct onder de televisie worden opgesteld. De subwoofer maakt automatisch een draadloze verbinding met de soundbar via een speciale vertragingsvrije radioverbinding op de bandbreedte van 5 GHz. Een voedingkabel is het enige wat nodig is.

De combinatie van de soundbar en subwoofer is vanaf eind september 2015 in een matzwarte of zijdewitte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van 1.299 euro via www.raumfeld.com.

Reacties (0)