Pioneer lanceert nieuw assortiment micro hifi stereosystemen

31 augustus 2011 2 Minuten 0 Reacties
X-HM70-K-Pioneer

Pioneer kondigt vandaag de lancering aan van 4 nieuwe micro hifi systemen voor de Europese markt. Het nieuwe assortiment start met de betaalbare X-HM10 CD receiver met USB input, gevolgd door de X-HM20 met geavanceerde luidsprekers en docking-mogelijkheden voor iPhone/iPod en ondersteuning voor de iPad via USB. Daarna volgt de X-HM30V met een vermogen dat dubbel zo groot is en DVD afspeelmogelijkheden, inclusief 1080p HDMI uitvoer.

Helemaal bovenaan in Pioneer’s assortiment microsystemen prijkt de X-HM70 CD receiver met internetradio en functies om muziek af te spelen via het thuisnetwerk. De X-HM70 zal ook verkrijgbaar zijn zonder de luidsprekers als modelnummer XC-HM70. De luidsprekers van de X-HM70 zijn speciaal afgestemd om optimale geluidsprestaties te leveren samen met de receiver/versterker, die voorzien is van een stevige behuizing uit extradik hout en zorgvuldig geselecteerde drivers om sterker geluid te bieden op alle frequenties. Wie op zoek is naar een betere baservaring zal de subwoofer pre-out van de X-HM70 op prijs stellen.

Het uitvoervermogen van het nieuwe assortiment varieert van 2 x 15 Watt tot 2 x 50 Watt en weerspiegelt de beoogde positionering. De voorkant van de hoofdeenheid is uitgevoerd in geborsteld aluminium, zwart of zilver. De systemen zijn ideaal voor een tweede kamer of een studentenkamer en kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden op een boekenrek of bureau.

Alle nieuwe microsystemen bieden USB aansluitingsmogelijkheden aan de voorzijde om gemakkelijk mp3 of WMA bestanden af te spelen. Ook bieden ze – behalve het instapmodel – digitale rechtstreekse audioconnectiviteit voor iPhone en iPod via de dockingsleuf die geïntegreerd is bovenaan in de behuizing. Vanaf de X-HM20 kunnen iPad gebruikers inhoud afspelen en hun iPad opladen via de USB aansluiting aan de voorkant. Deze modellen zijn ook uitgerust met composiet video input voor visuele inhoud vanaf een aangesloten iPad, iPhone of iPod.

Advertentie

De X-HM70 biedt ook netwerkfuncties met internetradio en DLNA v1.5 certificering. Bij aansluiting op een thuisnetwerk ondersteunt de X-HM70 het afspelen van muziek vanaf een pc of mediaserver die aangesloten is op hetzelfde LAN en multimediaserverfuncties biedt.

Terwijl alle modellen CD’s afspelen, biedt de X-HM30V extra capaciteit om DVD’s af te spelen. Dit systeem is voorzien van een HDM -uitgang met 1080p upscaling, wat betekent dat het kan dienstdoen als een tweede kwaliteitsvolle videospeler in huis. Met deze eenheid kunnen ook AVI en JPEG bestanden worden afgespeeld.

De nieuwe microstereosystemen zullen binnenkort verkrijgbaar zijn voor de volgende adviesprijzen;

X-HM10-K: 149,00 euro X-HM20-K: 199,00 euro X-HM20-S: 199,00 euro X-HM30V-K: 279,00 euro X-HM30V-S: 279,00 euro X-HM70-K: 449,00 euro X-HM70-S: 449,00 euro

Reacties (0)