Pioneer komt met Dolby Atmos-update voor high-end receivers

19 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
SC-LX78-Pioneer

Pioneer laat vandaag weten welke high-end AV-receivers die reeds gelanceerd zijn een update voor Dolby Atmos kunnen verwachten.

Dolby Atmos is helemaal hot op het gebied van receivers. Veel fabrikanten hebben de afgelopen weken nieuwe receivers met ondersteuning voor Dolby Atmos uitgebracht maar gelukkig zijn er ook veel fabrikanten die reeds gelanceerde modellen een gratis update geven. Zo laat Pioneer vandaag weten de high-end AV-receivers te voorzien van Dolby Atmos.

Pioneer liet afgelopen juni al weten met een firmware-update voor verschillende receivers te komen maar het was nog onduidelijk voor welke modellen precies. Vandaag wordt duidelijk dat het om de SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58, alledrie 9.2-kanaals receivers, gaat. Deze modellen krijgen voor het einde van deze maand een gratis update waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos toegevoegd wordt. De update zal te vinden zijn op de website van Pioneer.

Na deze update ben je echter nog niet klaar, mocht je Dolby Atmos willen integreren in je home cinema systeem. Om van dit audioformaat gebruik te maken heb je namelijk minimaal twee extra kanalen nodig, in de vorm van add-on speakers op de luidsprekers aan de voorzijde of speakers die aan het plafond gemonteerd worden. Meer informatie over hoe het precies werkt vind je in ons artikel over wat Dolby Atmos precies is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)