Pioneer introduceert audiosystemen met dvd-weergave en lightning dock

29 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Pioneer-audiosystemen

Pioneer introduceert twee nieuwe compacte audiosystemen. De X-HM32V kan ingezet worden als een geïntegreerde audio/video oplossing door deze met een HDMI kabel te verbinden met de televisie, terwijl de X-HM22 beschikt over een lightning dock.

Pioneer X-HM32V en X-HM22

De Pioneer X-HM32V combineert diverse audiofuncties, zoals CD, FM radio, Bluetooth audio en iPod/iPhone muziekweergave met videofunctionaliteiten zoals de ingebouwde DVD-speler, Dolby Digital decodering en een HDMI uitgang. De X-HM32V kan gewone CD’s en DVD’s weergeven, maar weet ook raad met CD-R/RW en DVD-R/RW schijfjes met DivX/JPEG/WMA bestanden.

De X-HM22 is uitgerust met dezelfde audiomogelijkheden als de X-HM32V, maar beschikt als extra over een geïntegreerde Lightning dock. Hiermee is het mogelijk om een recente iPhone of iPod te plaatsen en te gebruiken. De X-HM22 speelt CD’s en CD-R/RW schijfjes met MP3 en WMA bestanden. De X-HM32V is uitgerust met een RDS FM tuner met 40 presets, terwijl de X-HM22 een RDS FM/AM tuner heeft met 30 FM presets en 15 AM presets.

De beide nieuwe systemen beschikken over een USB-poort op het voorpaneel. Deze kan gebruikt worden voor de weergave van DivX/JPEG/MP3/WMA bestanden op de X-HM32V en voor MP3 en WMA bestanden op de X-HM22. Ook is het mogelijk om een iPod/iPhone/iPad op de USB-poort aan te sluiten. De X-HM32V en de X-HM22 hebben een ingebouwde Klasse D versterker die een vermogen van 2 x 30 Watt levert (2 x 15 Watt in de X-HM22) aan de 2-weg bass reflex luidsprekers die meegeleverd worden met de beide systemen. Deze luidsprekers beschikken elk over een 10 cm woofer en een 5 cm conustweeter.

Advertentie

Zowel de X-HM32V als de X-HM22 biedt de mogelijkheid om smartphones, tablets en andere compatibele apparaten draadloos te verbinden via Bluetooth. Wanneer er een Bluetooth verbinding met een bepaald apparaat tot stand is gebracht, zorgt de Bluetooth Auto Connect feature er voor dat het apparaat later opnieuw automatisch geconnecteerd wordt met de X-HM32V/X-HM22.

De nieuwe sets hebben elk twee stereo audio ingangen (1x mini-jack en 1x cinch), USB, een hoofdtelefoonuitgang (mini-jack) en een set luidsprekeruitgangen. De X-HM32V voegt daar nog een HDMI-uitgang aan toe, evenals component en composiet video uitgangen, terwijl de X-HM22 een Lightning dock heeft.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer X-HM32V is beschikbaar vanaf juli, in zwart of zilver, voor een prijs van 279 euro. De X-HM22 is voor een prijs van 249 euro beschikbaar vanaf oktober, ook in zwart of zilver.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)