Pioneer introduceert 7-serie luidsprekers

12 januari 2010 1 Minuut 0 Reacties
6035

Pioneer heeft onlangs de 7-serie luidsprekers geïntroduceerd. De 7-serie bestaat uit de S-71 vloerstaander, de S-71b boekenplank luidspreker, de S-71c centrale luidspreker en de S-71w subwoofer.

De Pioneer S-71 is een 3-weg vloerstaander uitgerust met een tweeter met een titanium koepel. Daarnaast is de luidspreker voorzien van twee woofers met een diameter van 13 centimeter met aramide kegels. Dit model heeft een bass refelx port van het ‘bottom horn’ type, dat volgens Pioneer het geluidsdruk niveau in het lage frequentiebereik verbetert.
In de 7-serie introduceert Pioneer verder de S-71b boekenplank luidspreker. Deze 2-weg speaker is voorzien van een op maat gemaakt concentrische driver voor de woofer/tweeter. Dit moet zorgen voor een goed afgelijnde geluidsweergave. De Bookshelf beschikt verder over een magnetisch circuit voor zijn woofer, wat onder andere moet zorgen voor een betere lineariteit.

De derde speaker in deze nieuwe Pioneer serie is de S-71c central speaker. De S-71c is uitgerust met dezelfde drivers en netwerken als de S071b bookshelf speaker. De nieuwe concentrische driver van deze luidspreker zorgt volgens Pioneer voor een perfecte tijdsuitlijning van de akoestische centra van de woofer en tweeter.

Tot slot heeft Pioneer de S071w bass reflex subwoofer aan de serie toegevoegd. De S-71w levert een vermogen van 160W RMS. Hij kan speakersystemen aansturen van 2.1 tot 7.1.

De 7-serie luidsprekers van Pioneer is binnenkort verkrijgbaar. Pioneer heeft geen exacte datum en adviesprijzen bekend gemaakt.

Bron: Hear

Reacties (0)