Philips onthult Smart TV portal voor nieuwe HDTV series

08 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
philips-smart-TV

Tijdens de productpresentatie voor 2011 in Barcelona heeft Philips haar vernieuwde multimedia portal, genaamd Philips Smart TV, onthult. Volgens Philips moet deze internet dienst je TV in een 'superconnected media portal' veranderen. Philips Smart TV wordt uitgebracht op de nieuwe 6000, 7000, 8000, 9000 en Cinema 21:9 Platinum en Gold series.

Smart TV van Philips is gebaseerd op vier pijlers: SimplyShare, Control, Net TV en Program, en biedt je een eenvoudige toegang tot een hele waaier van online applicaties. Met Philips Smart TV krijg je toegang tot een verscheidenheid aan (online) content, zoals muziek, foto en video streaming vanaf je tablet, smartphone of computer, video-on-demand diensten, social media en entertainment.

SimplyShare

Met Smart TV kun je communiceren met al je WiFi appareten, zoals telefoon, laptop, tablet pc en computer. MEt de meeste recente codecs en de SongBird applicatie kan de Philips TV alles soorten media bestanden weergeven, gestreamd vanaf een Wifi apparaat. En omdat Smart TV ook WiFi ondersteunt, kun je audiovisuele content van het internet streamen.

Multiview maakt het mogelijk om in alle comfort naar de content van verschillende bronnen tegelijk te kijken. Zo kan je simultaan naar een televisie uitzending kijken én de sportuitslagen via Net TV volgen.

Advertentie

Control

Een eenvoudig en intuïtief beheer van de content is één van de vier pijlers van het Smart TV concept. Of je wilt surfen, dan wel lokaal opgeslagen bestanden wilt doorlopen of gewoon van zender wilt veranderen, je hebt steeds meerdere opties ter beschikking voor je interactie met je TV. Je kunt uiteraard gebruik maken van de afstandsbediening, maar je kunt ook je smartphone (iOS of Android) of tablet pc gebruiken met de smartphone applicatie van Philips, of zelfs met een draadloos keyboard de verschillende menu’s doorlopen of tekst invoeren.

Net TV

Alle Philips Smart TV’s beschikken over Net TV, een interactief platform op het scherm om uitzendingen te selecteren en toegang te krijgen tot applicaties. Met Net TV krijg je ook toegang tot video-on-demand diensten. Net TV werkt met de videotheken van Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network. Andere applicaties op Net TV zijn RTL Gemist, RTL XL, UitzendingGemist en amusement, games en online content via de AppGallery.

Program

Op de Smart TV’s van Philips is de lange lijst van zenders en programma’s vervangen door de elektronische programmagids (EPG). Dankzij de Picture-in-Picture-functie kan je blijven tv-kijken terwijl je door de programmagids bladert. En met de Smart USB opnamefunctie kun je een live-uitzending pauzeren terwijl je iets anders doet. Smart TV neemt de digitale content van zenders op je externe harddisk op zodat je de weergave kunt hervatten precies daar waar je de TV in pauze had gezet. Ook kun je programma’s programmeren en opnemen wanneer je niet thuis bent.

Lees meer over de nieuwe 3D TV series van Philips op 3DTVMagazine.nl


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Gerrit

Gerrit
15 april 2011 om 16:16

Ben benieuwd hoe deze nieuwe tv van Philips is. Als dezen ook zo slecht is als de 9705 die ik 6 maanden in bezit had en nu al verkocht heb dan kan dezen tv ook op de wachtlijst van reparatie,s komen te staan. Bij mijn tv dus 9705 is er een zeer groot probleem, beeld heel schokkerig op diverse zenders. Geluid valt weg loopt niet sycroon en dit alles op de zenders net5 Duitsland ZDF, WDR ,Eurosport, Annimalplannet en BBc1 en 2 en nog wat zenders die niet van belang waren voor mij.Laptop niet aan de praat te krijgen via streaming van de bij geleverde cd schijf van Philips Media connect,ook niet via Tversitie.
Ziggo al thuis gehad alles vernieuwd van kabels tot Cam module en dure Interventie kabels op de tv gezet Noppes. Blijf slecht en niet werkend te krijgen . Technorep thuis gehad tv ook niet werkend te krijgen door de monteur.Van de zaak uit een nieuwe 9705 tv bij mij thuis geplaats ook de zelfde problemen. Dus mensen probeer eerst de nieuwe uit voor dat je een contract tekent. Trouwens Volgens goed ingelichten bronnen komt de 9706 uit in Mei of Juni als alles goed verloopt.

Inloggen
Sirano

Sirano
29 november 2011 om 19:29

Wanneer gaat Net TV weer werken???
Dat is toch geen service zo.

Inloggen
marielle

marielle
09 januari 2014 om 13:29

ik krijg al een paar weken dat de Philips server niet is gevonden. probeer het later opnieuw. wat moet ik doen??

Inloggen
Peter

Peter
20 januari 2014 om 20:43

He Marielle,
Dit heb ik ook. Heb jij al een oplossing gevonden?

Inloggen
Cor

Cor
07 februari 2015 om 13:09

Wij kochten een Philips smart TV om gebruik te kunnen maken van uitzending gemist. Helaas dit was zonde van het geld. Ook het melden van de storing (nu doet de app van RTL het al bijna 2 maanden maand niet) helpt niet, “het wordt zo snel mogelijk opgelost” is het standaard antwoord. Na enige weken komt er nu een nieuwe melding in beeld welke zegt “BINNENKORT”, dat was eerst wel hoopgevend, maar helaas, deze melding staat er ook alweer 3 weken. Philips, wanneer wordt geleverd wat ook beloofd wordt? M.a.w. maak de specificaties van mijn artikel eens waar.

Inloggen