Philips onthult Smart TV portal voor nieuwe HDTV series

08 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
philips-smart-TV

Tijdens de productpresentatie voor 2011 in Barcelona heeft Philips haar vernieuwde multimedia portal, genaamd Philips Smart TV, onthult. Volgens Philips moet deze internet dienst je TV in een 'superconnected media portal' veranderen. Philips Smart TV wordt uitgebracht op de nieuwe 6000, 7000, 8000, 9000 en Cinema 21:9 Platinum en Gold series.

Smart TV van Philips is gebaseerd op vier pijlers: SimplyShare, Control, Net TV en Program, en biedt je een eenvoudige toegang tot een hele waaier van online applicaties. Met Philips Smart TV krijg je toegang tot een verscheidenheid aan (online) content, zoals muziek, foto en video streaming vanaf je tablet, smartphone of computer, video-on-demand diensten, social media en entertainment.

SimplyShare

Met Smart TV kun je communiceren met al je WiFi appareten, zoals telefoon, laptop, tablet pc en computer. MEt de meeste recente codecs en de SongBird applicatie kan de Philips TV alles soorten media bestanden weergeven, gestreamd vanaf een Wifi apparaat. En omdat Smart TV ook WiFi ondersteunt, kun je audiovisuele content van het internet streamen.

Multiview maakt het mogelijk om in alle comfort naar de content van verschillende bronnen tegelijk te kijken. Zo kan je simultaan naar een televisie uitzending kijken én de sportuitslagen via Net TV volgen.

Control

Een eenvoudig en intuïtief beheer van de content is één van de vier pijlers van het Smart TV concept. Of je wilt surfen, dan wel lokaal opgeslagen bestanden wilt doorlopen of gewoon van zender wilt veranderen, je hebt steeds meerdere opties ter beschikking voor je interactie met je TV. Je kunt uiteraard gebruik maken van de afstandsbediening, maar je kunt ook je smartphone (iOS of Android) of tablet pc gebruiken met de smartphone applicatie van Philips, of zelfs met een draadloos keyboard de verschillende menu’s doorlopen of tekst invoeren.

Net TV

Alle Philips Smart TV’s beschikken over Net TV, een interactief platform op het scherm om uitzendingen te selecteren en toegang te krijgen tot applicaties. Met Net TV krijg je ook toegang tot video-on-demand diensten. Net TV werkt met de videotheken van Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network. Andere applicaties op Net TV zijn RTL Gemist, RTL XL, UitzendingGemist en amusement, games en online content via de AppGallery.

Program

Op de Smart TV’s van Philips is de lange lijst van zenders en programma’s vervangen door de elektronische programmagids (EPG). Dankzij de Picture-in-Picture-functie kan je blijven tv-kijken terwijl je door de programmagids bladert. En met de Smart USB opnamefunctie kun je een live-uitzending pauzeren terwijl je iets anders doet. Smart TV neemt de digitale content van zenders op je externe harddisk op zodat je de weergave kunt hervatten precies daar waar je de TV in pauze had gezet. Ook kun je programma’s programmeren en opnemen wanneer je niet thuis bent.

Lees meer over de nieuwe 3D TV series van Philips op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)