Philips lanceert HMP5000 Smart TV mediaspeler

27 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
HMP5000-Philips

Smart TV's zijn naast 3DTV's dé trend van dit jaar. Ook Philips heeft tal van nieuwe TV's gelanceerd met Smart TV mogelijkheden. Maar, wat nou als je een goede LCD of plasma TV hebt, maar deze beschikt niet over diverse Smart TV functies als een internet browser, het streamen van mediabestanden of het afspelen van alle soorten media via een USB apparaat?

Philips heeft voor alle ‘domme’ TV’s de HMP5000 mediaspeler gelanceerd waarmee je nagenoeg alle functionaliteiten van een Philips Smart TV krijgt, zonder een nieuwe TV te hoeven kopen. Zo kun je met de mediaspeler DivX Plus HD bestanden afspelen, Foto’s bekijken, muziek streamen via DLNA gecertificeerde apparaten binnen je tuisnetwerk, en gebruik maken van diverse internetdiensten. De HMP5000 beschikt over Wifi (met DLNA), een USB 2.0 aansluiting en een SD-geheugenkaartsleuf.

De mediaspeler kan via HDMI aangesloten worden op elke TV met een HDMI aansluiting. Er is ondersteuning voor de meest gebruikte muziek-, film- en fotobestanden waardoor je jouw gehele mediabibliotheek via Wifi of via een aangesloten USB harddisk kunt weergeven. Helaas kun je met de HMP5000 geen applicaties downloaden zoals je dat wel kunt op de Philips Smart TV’s. Er is wel gelimiteerde toegang tot diverse internetdiensten als Facebook, YouTube en Picasa.

De HMP5000 is binnenkort in Nederland leverbaar voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Reacties (0)