Philips introduceert nieuwe Fidelio Wireless HiFi luidsprekers

07 november 2012 4 Minuten 2 Reacties
Philips-Fidelio-AW9000

Philips presenteert vandaag nieuwe oplossingen voor draadloze muziek in huis: de Philips Fidelio Wireless HiFi range. Met Philips Fidelio Wireless HiFi heb je toegang tot al je muziek zonder dat je daarvoor van je plaats hoeft te komen. Het topmodel van Philips is de A9 luidspreker welke is afgewerkt met massief hout en voorzien is van zes HiFi-transducers.

De werking van de Fidelio Wireless HiFi speakers is vrij simpel. Je kunt je favoriete muziek beluisteren door deze te streamen vanaf je smartphone of tablet, of het nu een Android of een Apple toestel is. Ook kun je de complete muziekverzameling op je pc of Mac, muziek online muziekdiensten zoals Spotify en meer dan 30.000 Internetradiozenders van TuneIn weergeven via de luidsprekers.

Fidelio, het hoogwaardige assortiment aan HiFi-audioproducten van Philips, is de meest recente ontwikkeling op audiogebied van het bedrijf. De Fidelio Wireless HiFi speakers zijn voorzien van professionele HiFi-drivers, Klasse-D digitale versterkers, gold-plated connectors en Lossless Audio Support, zodat elk audiodetail kristalhelder moet worden weergegeven. Dankzij de rigide constructie van de markante diamantvormige kasten is de weergave van de diepste bastonen volgens de fabrikant gewaarborgd en ontstaat een brede ‘sweet-spot’, waardoor de compacte luidsprekers grote ruimten kunnen vullen.

Voor de instelling van de luidsprekers hoeft je slechts de gratis Philips AirStudio app voor Apple (AppStore) en Android (Google Play) te downloaden. Met deze app kun je de luidsprekers met een paar handelingen aansluiten op je thuisnetwerk. Dit doe je door middel van een eenvoudig automatisch proces, waarin je je Wifi wachtwoord ingeeft en een naam aan de luidsprekers toekent. De app kent een eenvoudige drag & drop-interface, waarmee je iedere willekeurige muziekbron in kunt aansluiten op de luidsprekers.

Advertentie

Assortiment

Met Fidelio heb je de keuze uit uiteenlopende audio-oplossingen, van all-in-one luidsprekersystemen als de Fidelio A9, A5 of A3, tot aan ontvangers als de Fidelio A2 of A1, waarmee je verbinding maakt met je huidige luidsprekers en/of versterker. Met Philips AirStudio kunt je verschillende luidsprekers aansturen, zodat je in ieder kamer naar een andere bron kunt luisteren.

Philips Fidelio A9

Het topproduct van de serie is de Philips Fidelio Wireless HiFi-luidsprekers A9. Deze luidsprekers onderscheiden zich door een unieke vormgeving en een, volgens Philips, ongekende stereobeleving. De set van twee luidsprekers is vervaardigd met massief hout en beschikt over zes HiFi-transducers. Digitale en analoge ingangen zorgen voor uitgebreide aansluitingsmogelijkheden op je TV/AV apparatuur.

Philips Fidelio A5

De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A5 is een stereosysteem met twee hoogwaardige soft-dome tweeters en twee mid-woofers van 4,25 inch in een basreflexbehuizing. De grote woofers en de output van de A5 moeten ook in grote vertrekken voor een krachtig en meeslepend geluid zorgen dankzij een akoestisch volume van 5,5 liter. Een universeel systeem voor de bevestiging van de luidspreker zorgt voor extra flexibiliteit.

Philips Fidelio A3

De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A3 is een compacte luidspreker die een krachtig en gedetailleerd geluid moet produceren. Deze stereoluidspreker is opgebouwd rond een tweewegsysteem met een soft-dome tweeter en een compacte woofer voor elk kanaal, die wordt geladen door een passieve radiator. De A3 is ook geschikt voor wandmontage en is net als alle Fidelio-producten voorzien van vijf subtiele toetsen voor directe toegang tot je favoriete Internetradiozenders.

Philips Fidelio A2

Wanneer je tevreden bent met je huidige luidsprekers is de Philips Fidelio Wireless HiFi-ontvanger A2 ideaal: deze verbindt je bestaande luidsprekerset met je digitale muziekcollectie. De HiFi-grade versterker levert een vermogen van 2 x 50W RMS en een Klasse-D digitale versterker zorgt voor verbeterde geluidskwaliteit. Met de A2 kun je al je muziek draadloos streamen.

Philips Fidelio A1

Met de Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1 kun je je huidige stereo- of home cinema-systeem upgraden naar een draadloos HiFi-systeem.

AirStudio app

De AirStudio app van Philips is gratis verkrijgbaar in de App store op iPhone, iPad en iPod touch. Gebruikers van Android kunnen de AirStudio app downloaden via de Google Play store.

Prijs en beschikbaarheid

Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1: 149,99 euro
Philips Fidelio Wireless HiFi ontvanger A2: 299,99 euro
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A3: 249,99 euro
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A5: 349,99 euro
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A9: 549,99 euro


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

MelBeemster

MelBeemster
26 december 2012 om 12:43

Wij hebben de Philips Fidelio AW5000 nu bijna 4 weken in huis en hebben dit voor ons revolutionaire apparaat dagelijks aan staan. Luisteren naar onze favoriete muziek (die zich bevindt op een harde schrijf, of via streaming via bijvoorbeeld Spotify en last but not least, luisteren naar een waanzinnig aanbod van internetzenders) terwijl we op de bank zitten, door muziek te selecteren via een App op onze smartphone en/of tablet.
De Fidelio AW5000 bestaat slechts uit een geluidsbox met slechts één draad (elektriciteitssnoer). Via de down te loaden App (zowel android als ios) is de box te bedienen. Op de geluidsbox zelf zitten echter ook 5 voorkeuzezenderknoppen en volumeknoppen waarmee je het toestel kunt bedienen. Eigenlijk klinkt het dus als een product waar wij naar op zoek zijn; een lekker lui op de bank product voor gadget-geeks zoals wij:-)

Het installeren was even lastig want de AW5000 moet in het wifi netwerk worden gehangen en dat blijkt soms lastig. Bij ons verliep de installatie niet vlekkeloos. De Fidelio werd onmiddellijk herkent door het netwerk maar het laten communiceren van de Fidelio met onze smartphone/tablet vergde wat inzet en puzzelwerk.

Het geluid is erg goed. Het blijft natuurlijk geluid wat van één plek komt, maar goed dat weet je als je dit product aanschaft. Dat geldt voor de meeste apparaten van dit type, kijk bijvoorbeeld naar concurrent Sonos. Het geluid van de Philips fidelio AW5000 is vol en uitgebalanceerd: de hoge, lage en midden tonen zijn allen goed te onderscheiden en goed hoorbaar. De Fidelio staat bij ons in een loftruimte van 100m2 met 50% glazen muren en vult de hele ruimte met gemak.
Het design vinden wij erg mooi, lekker strak, en het past mooi in ons strakke interieur. Het past ook prima in andere interieurs: het is neutraal door de combinatie van hout, metaal en zwarte stof.

De bediening via de Air Studio App die speciaal voor dit systeem is ontworpen verdient nog wel wat aandacht. We hebben hierover contact gehad met Philips en er is ons door Philips gemeld dat er hard gewerkt wordt aan het verbeteren van de app. De App is in onze ogen nog niet helemaal “customer-ready”. Er zitten nog wat kinderziektes in en het bedieningsscherm kan worden verbeterd.

De belangrijkste verbeterpunten zijn:
1) De AirStudio App reageert te langzaam en is onvoldoende stabiel.
2) Het harder en zachter zetten van het geluid via de App is lastig. Het geluid is niet goed te doceren omdat dit door middel van een schuifje op het bedieningsscherm moet gebeuren.
Een + en – knopje zou veel praktischer zijn.
3) Bij het afspelen van een directory met MP3tjes selecteer je “alles afspelen”. Wanneer je echter een bepaald nummer wilt overslaan en “volgend nummer” aanklikt, komt het geregeld voor dat het volgende nummer wel wordt afgespeeld, maar dat de AW5000 daarna stopt met afspelen van de muziek.
4) De tablet of telefoonaccu is door het gebruik van de App binnen twee uur leeg. Niet echt handig uiteraard, vooral omdat het juist zo makkelijk is dat je lekker op de bank hangend de Fidelio kunt bedienen door middel van je telefoon/tablet.

Positieve punten:
1)zeer goed geluid, muziek luisteren vanuit je luie stoel (bediening door middel van smartphone of tablet), mooi strak design, te bedienen met verschillende apparaten, compact apparaat (slechts een geluidsbox), geen kluwen van snoeren maar slechts één stroomkabel, en voor een zeer redelijke prijs!
Negatieve punten: App is nog te sloom en reageert secundair, systeem nog niet stabiel qua software.
Onze conclusie is dat de Philips Fidelio AW5000 een mooi apparaat is met een prachtig geluid. De bediening vindt echter plaats door middel van een nog wat slome app die verbeterd moet worden. Via de AW5000 ligt er een wereld van muziek aan je voeten. Als Philips nu de App nog verbeterd en wij een manier vinden om met je voeten de App te bedienen, dan zijn wij voor de komende muziekjaren tevreden.

Inloggen
Jeannette

Jeannette
22 november 2015 om 15:44

Wie kan me vertellen waar ik de AirSound kan downloaden – app store zit hij niet in

Inloggen