Panasonic lanceert de TX-65CZ950: 4K oled tv met THX-certificaat

02 september 2015 2 Minuten 6 Reacties
Panasonic-TX-65CZ950-oled

Panasonic heeft vandaag tijdens IFA 2015 zijn eerste oled tv aangekondigd. Er verschenen deze zomer al verschillende geruchten over de komst van een oled tv van de Japanse fabrikant en vandaag zijn deze geruchten bevestigd. Het model krijgt een formaat van 65-inch mee en gaat onder de naam TX-65CZ950.

Panasonic TX-65CZ950 oled tv

Hoewel het niet door Panasonic bevestigd is lijkt de oled tv van het bedrijf gebruik te maken van een paneel dat door LG ontwikkeld is. LG is immers de enige fabrikant die op dit moment oled-panelen in grote aantallen kan produceren. Maar, dat neemt niet weg dat Panasonic er nog een hoop aan gedaan heeft om de beeldkwaliteit van de LG oled tv’s voorbij te streven. Panasonic noemt zijn tv dan ook een 4K Pro tv.

De term 4K Pro is ontstaan omdat Panasonic voor de ontwikkeling van de beeldtechnieken een samenwerking met experts in Hollywood is aangegaan. Bij de persconferentie vandaag was Mike Sowa, een beroemde en ervaren kleurprofessional uit Hollywood, aanwezig. Hij heeft Panasonic geholpen met het finetunen van de kleurweergave van deze oled tv zodat een niveau bereikt kan worden dat de filmmaker graag voor ogen ziet. Voor hem is de TX-65CZ950 dan ook de beste tv tot nu toe. Dit moeten we onder meer terugzien door subtiele maar duidelijke details in donkere delen van het scherm, iets waar eerdere oled tv’s, volgens Panasonic, last van hadden.

De Panasonic TX-65CZ950 is voorzien van een 65-inch oled-paneel. Helaas (voor diegenen die een flatscreen prefereren) is het scherm gebogen maar wel voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Onder de motorkap zien we de Panasonic 4K Pro-processor terug, die beelden in een lage resolutie optimaal kan opschalen naar de 4K-resolutie. Ook is HDMI 2.0a aan boord, is er ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range)-materiaal en ontbreekt natuurlijk ook het Firefox OS smart tv-platform niet. Uniek is dat deze oled tv van Panasonic het THX-certificaat heeft meegekregen, iets dat een 4K oled tv nog niet eerder wist te behalen. Qua design heeft Panasonic ook niet stilgezeten. De tv heeft een, volgens de fabrikant, 360 graden-design, en past hierdoor perfect in elk interieur.

Prijs en beschikbaarheid

De oled tv van Panasonic moet in oktober van dit jaar op de markt verschijnen. Er komt voorlopig alleen een 65-inch versie op de markt. Helaas is het nog niet bekend wat er voor de tv betaald moet worden maar we verwachten dat dit ruim boven de 7.000 euro zal liggen.

Reacties (6)