Panasonic kondigt nieuwe soundbars aan: HTB600 en HTB400

18 februari 2020 3 Minuten 0 Reacties
Panasonic HTB600

Panasonic komt met een nieuw Home Theatre audiosysteem. Het gaat om twee soundbars: de SC-HTB600 en de SC-HTB400, waarvan een met en een zonder draadloze subwoofer.

Panasonic komt in 2020 met twee soundbars: de SC-HTB600 en de SC-HTB400, waarvan een met en een zonder draadloze subwoofer. De SC-HTB600 komt met een grote draadloze subwoofer en ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X audioformaten. De SC-HTB400 is een solo soundbar-ontwerp met twee in de behuizing geïntegreerde subwoofers.

Panasonic SC-HTB600

De basreflexpoort van de subwoofer die bij SC-HTB600 zit, is aerodynamisch gevormd voor heldere lage tonen. Panasonic heeft de SC-HTB600 ontwikkeld met vooral filmliefhebbers voor ogen die thuis een Dolby Atmos of DTS:X 3D-geluid willen ervaren. De SC-HTB400 is volgens het bedrijf vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing om van soundtracks van films te genieten en dialogen beter te kunnen verstaan. Er zit Clear-Mode Dialogue-technologie in beide soundbars, wat betekent dat de spraak van acteurs in films en series wordt verduidelijkt.

De SC-HTB600 (hieronder afgebeeld) biedt virtueel surroundgeluid met naar voren gerichte luidsprekers, zodat filmliefhebbers zich kunnen verliezen in films zonder dat er overal in de ruimte luidsprekers hoeven te staan. De soundbar heeft een output van 160 Watt, versterkt door de draadloze subwoofer tot 360 Watt. De draadloze subwoofer hoeft niet fysiek aangesloten te worden en kan overal onopvallend worden geplaatst voor het beste geluid. Hij heeft een output van 200 Watt. De grote behuizing biedt rijkere lage en de aerodynamisch gevormde basreflexpoort moet ongewenste trillingen verminderen om zo heldere, lage tonen te produceren.

Twee subwoofers

De SC-HTB400 (hieronder afgebeeld) levert met zijn geïntegreerde subwoofers een totale output van 160 Watt, die dankzij neodymium magneten een nauwkeurig geluid moeten kunnen voortbrengen. De twee kegelvormige subwoofers van 8 cm leveren samen een output van 80 Watt en twee basreflexpoorten moeten zorgen voor heldere, krachtige lage tonen uit deze solo soundbar.

De soundbars uit de nieuwe HTB-serie hebben verstelbare voeten, zodat ze rechtstreeks over de tv-standaard geplaatst kunnen worden of voor het tv-meubel. Het is ook mogelijk ze aan de muur te hangen met behulp van de geleverde bevestigingen. Als de nieuwe luidsprekers op een vlakke ondergrond worden geplaatst, zoals een tv-meubel, dan staan ze omhoog onder een hoek van 7°. Hierdoor wordt het geluid in de richting van de oren geprojecteerd. Omdat de achterkant van de luidspreker ook onder een hoek staat, wordt dit gecorrigeerd als hij aan de muur wordt bevestigd, zodat het geluid onder een hoek van 180° wordt geprojecteerd.

Bluetooth en 4K HDR

Beide soundbars kunnen verbinding maken met smartphones en andere compatibele apparaten via Bluetooth. De SC-HTB600 laat je 4K HDR-content doorsturen (inclusief Dolby Vision). Audioformaten worden bovendien met een hoge bitsnelheid, zoals Dolby Ture HD, van de compatibele tv naar de soundbar verzonden. Kortom, de SC-HTB600 is de meer high end soundbar van de twee, maar je hebt hier ook iets meer ruimte voor nodig in huis.

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen van de soundbars zijn momenteel nog niet bekend. Zodra Panasonic de prijzen bekendmaakt werken we dit artikel bij. Beide modellen moeten vanaf maart 2020 in de winkels staan.

Alle nieuwe producten voor 2020

Alle nieuwe av-producten die in 2020 op de markt verschijnen vind je in ons home cinema-overzicht. Hier vind je ook de nieuwste tv’s van Panasonic.

Reacties (0)