Panasonic komt met draagbare partyspeaker TMAX5

18 februari 2020 2 Minuten 0 Reacties
Panasonic TMAX 5

Panasonic heeft de draagbare speaker TMAX5 aangekondigd. Het gaat om een compacte speaker van 150 Watt met als plus dat hij draagbaar is.

Panasonic heeft de draagbare speaker TMAX5 aangekondigd. Het gaat om een compacte speaker van 150 Watt met als grootste plus dat hij draadloos kan worden gebruikt en overal mee naartoe kan worden genomen. De luidspreker behoort tot de TMAX Partyspeaker-serie, weegt 7 kilo en heeft geïntegreerde handvatten om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen. De TMAX5 kan naast audio laten klinken licht geven via LED, waardoor het een goede gangmaker kan zijn voor een feestje.

Panasonic TMAX5

De speaker kan binnen en buiten worden gebruikt. Hij heeft een woofer van 16 cm met aansluiting voor Dual Drive en basreflexpoort. Qi-compatibele smartphones kan hij opladen tijdens het afspelen (tot 10 Watt). Daarnaast kunnen er drie telefoons tegelijk connectie maken via Bluetooth. Je kunt ook een powerbank aan de speaker hangen van tenminste 2 ampère en 5 volt.

Panasonic wil dat de speaker een pompend basgeluid kan voortbrengen en belooft dat TMAX5 geen ‘muurbloempje’ is. Het uitgangsvermogen van de twee ingebouwde digitale versterkers is 150 Watt RMS (THD 30%) / 1.650 Watt (PMPO) die de woofer voeden. De Basreflexpoort kanaliseert geluidsgolven, onderdrukt onnodige echo en versterkt lage tonen waardoor er een krachtig geluid uit de speaker zou moeten komen. Vlakheid wordt weggenomen door de Twin tweeters van 5 cm en om lage tonen extra dimensie te geven is er met digitale oplossingen extra aandacht besteed aan de bas. Of je hem nu horizontaal of verticaal neerzet, het geluid klinkt hetzelfde.

MAX Juke App

Met de Local Preset Equaliser kun je één van de instellingen van de TMAX5 kiezen om de combinatie van treble, middentonen, lage tonen en een ruimtelijk gevoel aan te passen aan de meest populaire genres, van rock tot reggae. Er is ook een app verkrijgbaar voor de speaker, genaamd MAX Juke App. Hiermee kun je onder andere via YouTube een playlist maken. Is er geen telefoon beschikbaar, dan kun je ook een USB-stick in de speaker doen met daarop muziek. Met die app is het bovendien om de eerdergenoemde LED-lichten in een bepaald patroon te laten knipperen. Er zijn tien patronen beschikbaar. Maar, doe je dat niet dan knipperen ze mee op de maat van de muziek.

Prijs en beschikbaarheid

Het is op dit moment nog niet bekend wat de speaker zal kosten en wanneer deze exact verschijnt. We verwachten dat deze voor de zomer in de winkels staat.

Andere Bluetooth-speakers ontdekken? Bekijk daarvoor ons jaaroverzicht.

Reacties (0)