Panasonic is bezig met de ontwikkeling van Smart TV’s met ingebouwde camera

02 juni 2011 1 Minuut 0 Reacties
vieraskype01072010

Tegenwoordig zijn Smart TV's, ook wel verbonden TV's, helemaal hip. Met deze TV's kun je eenvoudig verbinding maken met het internet en toegang krijgen tot een verscheidenheid aan content. Ook zijn deze modellen het middelpunt van je thuisnetwerk en kun je eenvoudig bestanden uitwisselen tussen apparaten. Maar gezien al deze technische hoogstandjes is het wellicht vreemd dat je nog steeds een externe camera moet aansluiten om video gesprekken via de TV (door middel van Skype) te voeren.

Panasonic North America heeft tegenover Forbes aangegeven bezig te zijn met de ontwikkeling van een design waarin de camera geïntegreerd zit. Het model moet volgens Panasonic ergens in 2012 verschijnen, dus de kans is groot dat we tijdens de CES 2012 iets gaan zien. Volgens bronnen van Digitimes kost het integreren van een camera de fabrikant niet meer dan 10 tot 15 dollar per TV, wat natuurlijk minimaal is en door de consument als premium gezien wordt. Naast video gesprekken kan deze camera ook nog eens dienen voor bewegingsdetectie en gezichtsherkenning, en alle toepassingen die hier weer gebruik van maken.

Voorlopig moeten we het nog doen met de externe camera’s voor TV’s van Panasonic, LG, Samsung, en andere fabrikanten. Jammer genoeg vragen ze voor een dergelijke camera wel tussen de 100 en 150 euro.

Reacties (0)