Panasonic brengt zes nieuwe draadloze hoofdtelefoons op de markt

05 juni 2020 3 Minuten 0 Reacties
Panasonic Technics AZ70W

Panasonic brengt in één keer zes nieuwe draadloze hoofdtelefoons op de markt. Drie daarvan zijn oortjes en de andere drie zijn over-ear modellen. Het duurste model onder de oortjes verschijnt onder Panasonic's Technics-merk, dat enkel gebruikt wordt voor premium audioproducten.

Technics EAH-AZ70W

De Technics AZ70W is het nieuwe topmodel van Panasonic’s lijn van draadloze oortjes. Er is in beide oortjes een 10 millimeter dynamische driver aanwezig met een coating van grafeen. Dat moet zorgen voor een correcte weergave van zowel de bas als de hoge tonen. De akoestische kamer is zo gebouwd dat de luchtdruk in het apparaatje aangepast kan worden op de frequentie van het geluid. De oortjes hebben een IPX4-certificaat gekregen, wat inhoudt dat ze spatwaterbestendig zijn. Het oplaaddoosje is dat echter niet. Er wordt aangegeven dat de oortjes een accuduur van 6 uur hebben, waarna het oplaaddoosje ze nog twee keer helemaal kan opladen.

Volgens Panasonic beschikt het model over ‘hybride’ noise cancelling, waardoor de voordelen van zowel actieve als passieve noise cancelling aanwezig zijn. Dit wordt gecombineerd met digitale en analoge verwerking. Het moet in ieder geval zorgen voor een mate van ruisonderdrukking die tot de beste van de markt behoord. De oortjes kunnen met één tik wisselen tussen noise cancelling, ‘Ambient Sound’ (waarbij bepaalde omgevingsgeluiden zoals stemmen wel gehoord worden) en de standaardmodus waarbij alles doorkomt. Voor de microfoontjes wordt gebruikgemaakt van MEMS-speakers, zodat je conversaties zo helder mogelijk doorkomen.

De Panasonic Technics EAH-AZ70W komt begin juli uit voor 280 euro en is beschikbaar in de kleuren zilver en zwart.

RZ-S300W en RZ-S500W

Deze modellen moeten het met wat minder functies doen dan de Technics oortjes. Zo ontbreekt bij de S300W de hybride noise cancelling van zijn grote broer. De S500W heeft daarnaast een technologie die ervoor zorgt dat stemmen beter doorkomen, zelfs in rumoerige ruimtes. Wel zijn ze allebei voorzien van hetzelfde IPX4-certificaat voor bescherming tegen spatwater. De oortjes werken met de Google Assistant, Siri en Amazon Alexa. Later dit jaar zal een update volgen waarbij Alexa ook te activeren is door de oortjes aan te raken.

De RZ-S300W kost 120 euro en is verkrijgbaar in de kleuren groen, wit en zwart. De RZ-S500W moet het alleen met die laatste twee kleuren doen en zal 180 euro kosten. Beide modellen zijn vanaf half juni verkrijgbaar.

De RB-M300B, RB-M500B en RB-M700B

Naast de oortjes komen er ook een drietal over-ear hoofdtelefoons uit. Ze beschikken allemaal over een 40 millimeter-driversysteem voor een correcte weergave van de middentonen en hoge tonen. Daarbij is een elastisch materiaal aangebracht op het diafragma die nauwkeurige luchttrillingen produceert. De equalizer houdt zich vooral bezig met het in balans houden van deze tonen en de bas.

Daarnaast zijn er verschillende technologieën aanwezig om de bas zo krachtig mogelijk te laten klinken. Zo is er Acoustic Bass Control dat de luchtstroom in de oorschelpen regelt voor een nauwkeurige weergave van de lage tonen. Daarnaast is er Extra Bass System Deep, die de bastonen uitdiept bij muziek die daar veelvuldig gebruik van maakt. De M500B en de M700B beschikken ook nog eens over een systeem dat reageert op de lage frequenties en daarbij de behuizing van de hoofdtelefoon laat trillen. Tenslotte beschikt enkel de M700B over active noise cancelling voor het uitsluiten van omgevingsgeluid.

De RB-M300B, RB-M500B en RB-M700B zijn enkel verkrijgbaar in de kleur zwart en kosten respectievelijk 100, 130 en 150 euro. Ze zijn eveneens vanaf half juni verkrijgbaar.

Op de Technics oortjes na werden alle modellen al eerder aangekondigd op de CES in januari van dit jaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)