Onkyo werkt met Imagination aan draadloze audiosystemen

04 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Onkyo-feature

Onkyo gaat mogelijk de concurrentie aan met Sonos. Het bedrijf heeft nog geen nieuwe producten aangekondigd maar werkt wel samen met Imagination Technologies aan een aantal audioprojecten.

Imagination Technologies laat weten dat er momenteel nauw samengewerkt wordt met Onkyo aan de ontwikkeling van een draadloos audiosysteem voor het streamen van muziek. Beide bedrijven willen de consument toegang geven tot muziek in hoge kwaliteit. Onkyo is hiermee in Japan al gestart door in 2005 de eigen e-onkyo muziekdienst voor high-res audio te lanceren.

Volgens Munenori Otsuki, CEO van Onkyo, is de consumptie van muziek in de laatste jaren flink gegroeid maar is kwaliteit ondergeschikt geweest aan gebruiksgemak. Nu is het volgens Otsuki tijd om daar verandering in te brengen en de lat hoger te leggen. Samen met Imagination wordt daarom gewerkt om ‘High Quality Audio’ in Japan en de rest van de wereld beschikbaar te stellen.

Er zijn dus nog geen producten aangekondigd maar Onkyo zou in ieder geval al licenties voor de Caskeid and FlowCloud technieken van Imagination afgenomen hebben. Deze technieken maken synchronisatie en streaming middels Bluetooth en WiFi mogelijk. Wanneer we nieuwe producten van Onkyo die over deze technieken beschikken kunnen verwachten is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)