Onkyo lanceert DS-A5 iPhone / iPad dock met AirPlay streaming

19 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Onkyo-DS-A5

Onkyo blijft maar nieuwe producten lanceren en vandaag wordt er een nieuw dock voor iOS apparaten aan het assortiment toegevoegd. Het nieuwe DS-A5 iPod/iPhone/iPad Dock beschikt over Apple's AirPlay techniek waardoor het streamen van media vanaf je iOS apparaat naar het dock of een aangesloten home cinema systeem of AV receiver zeer eenvoudig is.

Met de DS-A5 kun je de audio vanaf je iOS apparaat of een PC/Mac met iTunes over de luidsprekers van je home cinema systeem weergeven wanneer er op het systeem of de receiver zelf geen AirPlay, USB of ethernet mogelijkheden zitten. Het dock beschikt over een veilige digital-to-digital verbinding met je iOS apparaat en aan de achterzijde bevinden zich analoge stereo uitgangen.

Wanneer er een iOS apparaat op het dock aangesloten is kun je de digitale audio-uitgang gebruiken om het digitale signaal direct naar je AV receiver te sturen. Een composiet video uitgang maakt het mogelijk om video’s en foto’s vanaf je iOS apparaat op TV weer te geven. Wanneer een apparaat in het dock staat is de bediening natuurlijk een stuk lastiger en daarom levert Onkyo een afstandsbediening mee om alles op afstand te kunnen bedienen.

Wanneer de DS-A5 via de meegeleverde Remote Interactive op een Onkyo AV receiver aangesloten is kun je het complete systeem middels een druk op het AirPlay icoon op je iOS apparaat aanzetten. Daarbij kan de afstandsbediening van de receiver ook gebruikt worden voor bediening van het dock.

De Onkyo DS-A5 moet binnenkort verschijnen voor een adviesprijs van 179 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)