Nieuwe toplijn Onkyo receivers nu leverbaar

19 september 2009 2 Minuten 0 Reacties
TX-NR5007_zwart

ingezonden mededeling - Onkyo introduceert 3 netwerk AV receivers in de high-end TX serie, namelijk de NR1007, NR3007 en de NR5007. De belangrijkste nieuwe features van deze multimedia receivers zijn de uitbreiding van een 7.1 naar een 9.2 surround setup mogelijkheid op alle modellen, compatibiliteit met Windows 7 en allen hebben ze een DLNA 1.5 certificaat met ethernet aansluiting, waardoor ze het middelpunt worden van je thuisnetwerk en te verbinden zijn met alle netwerkapparaten in huis. Het toevoegen van 2 surround kanalen heeft veel voordelen. Zo kunnen deze kanalen gebruikt kunnen worden voor Audyssey DSX en Dolby ProLogic IIz, dienen als een multi-zone aansluiting voor het gebruik van luidsprekers in een andere ruimte, of voor extra power naar de 2 front luidsprekers.

TX-NR5007_backDe 2 topmodellen, NR5007 en de NR3007, beschikken over respectievelijk 8 en 7 HDMI 1.3a inputs, waarvan er zelfs één op het front panel geïnstalleerd is. Ook beschikken de receivers over de mogelijkheid om SD materiaal, bijvoorbeeld DVD’s, up te scalen naar een 1080p resolutie. Dit gebeurt door middel van de beste chip die momenteel op de markt is en geeft een perfect en levendig beeld weer. De goedkopere NR1007 beschikt over 6 HDMI inputs aan de achterzijde van het apparaat en een mindere, maar zeker niet te verwaarlozen, chip voor upscaling naar 1080p. Naast deze indrukwekkende features kunnen alle modellen de meest recente HD audio (DolbyTrue HD & DTS HD) verwerken en maken ze gebruik van de beste audio optimalisatie technieken als THX (Loudness Plus) en Audyssey (MultEQ XT, Dynamic EQ, and Dynamic Volume). Met deze technieken kun je het geluid helemaal naar eigen wens (laten) instellen en programmeren op elk geluidsniveau of een bepaalde omgeving. Ook is het alom geprezen Dolby Volume toegevoegd aan alle modellen. Deze techniek zorgt ervoor dat het geluidsniveau tijdens reclame onderbrekingen of tijdens het wisselen van kanaal of video bron altijd gelijk blijft.

Maar wat is nu echt de kracht waarmee deze receivers je speakers kunnen aansturen? Dit is natuurlijk ook van belang! De TX-NR5007 geeft 145 Watt pure power per kanaal, de TX-NR3007 moet het 5 Watt minder stellen maar is met 140 Watt per kanaal nog zeker een zeer krachtige receiver. De TX-NR1007 heeft ook weer 5 Watt minder en komt uit op een mooie 135 Watt per kanaal.

TX-NR3007_specsDeze 3 nieuwe AV receivers van Onkyo zijn allen voorbereid op internet-radio en hebben naast de 9.2 surround mogelijkheid ook een THX Ultra2 Plus certificaat. Daarnaast is het ook belang te vermelden dan alle receivers van Onkyo via de ethernet aansluiting te updaten zijn, zodat je altijd voorbereid bent op de toekomst. Onkyo zorgt ervoor dat je met deze receivers alle kracht, mogelijkheden en features bezit om je home cinema systeem perfect in te richten zodat je van een volwaardige thuisbioscoop te kunnen genieten. De TX-NR1007, TX-NR3007 en de TX-NR5007 zijn vanaf nu vanuit voorraad verkrijgbaar bij BestHomecinema.nl

Reacties (0)