Dit zijn de nieuwe 2017 oled tv’s van LG

04 januari 2017 7 Minuten 4 Reacties
lg-w7v-wallpaper-oled-tv-6

Dit zijn de oled tv's die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder het wallpaper-model in de W7V-serie en de premium G7V-serie.

Na eerder al de topmodellen lcd led tv’s getoond te hebben, heeft LG vandaag de 2017 line-up oled tv’s bekendgemaakt. Hoewel nog niet alle details duidelijk zijn kunnen we je wel al een overzicht van de gelanceerde modellen bieden. Dit zijn de oled tv’s die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder ook het ‘wallpaper’ topmodel.

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Dit zijn de 2017 LG oled tv’s

LG brengt dit jaar heel wat nieuwe oled tv’s op de markt. De Koreaanse fabrikant zet de topmodellen voor 2017 in de W7V-serie en dat zijn meteen ook de meest opvallende tv’s. Daaronder zien we dezelfde series als vorig jaar maar natuurlijk voorzien van diverse updates; de B7V-, C7V-, E7V- en G7V-serie. Er zijn een aantal verbeteringen en ontwikkelingen die van toepassing zijn op alle nieuwe oled tv’s van LG.

Web OS 3.5

Zo zijn alle modellen dit jaar voorzien van het webOS 3.5 smart tv-platform. Deze versie brengt diverse nieuwe functies, waaronder My Button. Hiermee is het mogelijk om de numerieke toetsen van de afstandsbediening te koppelen aan een specifieke app of actie. Een soort snelkoppeling dus. Eén van de acties die je eraan kunt koppelen is Magic Link. Hiermee maakt LG het mogelijk om snel relevante informatie over het programma, de film of de serie die je aan het kijken bent op te zoeken. Een druk op de knop zorgt ervoor dat je informatie over de cast, gerelateerde YouTube-content en nog meer te zien krijgt. Magic Zoom Recording is een functie die het mogelijk maakt om in te zoomen op een regio van het beeld en dat stukje beeld op te nemen. Een laatste nieuwe feature is ‘360-degree PLAY’. Hiermee is het mogelijk om 360 graden-foto’s en -video’s te bekijken door de Magic remote afstandsbediening te bewegen. Middels het muiswiel kun je ook inzoomen op de actie.

Advertentie

4K Ultra HD, HDR en kleurbereik

Op het gebied van resolutie is er niks veranderd. Alle oled tv’s voor 2017 zijn voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Op het gebied van HDR zijn er wel verbeteringen doorgevoerd. Zo is er nu niet alleen ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision maar ook voor Hybrid Log Gamma (HLG). Deze standaard is in het leven geroepen voor HDR tv uitzendingen. De piekhelderheid van de schermen is ook toegenomen. Alle oled-modellen kunnen nu 1000 nits aan helderheid leveren, wat 25 procent meer is dan vorig jaar.

Daarnaast maakt Active HDR het mogelijk om HDR-beeld frame per frame te verwerken en voegt het dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie volgens LG het beeld in de beste kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of geen metadata bevat. Ook interessant is dat de 2017 oled tv’s van LG een groter kleurbereik hebben; 99 procent van de DCI-P3 standaard, tegenover 97 procent in 2016.

Geen 3D en gebogen schermen

Opvallend is dat LG voor 2017 geen ondersteuning meer biedt voor 3D-weergave. Alle 2017 tv’s, waaronder dus ook de oled-modellen, moeten het doen zonder 3D-weergave. Daarbij stapt LG af van de gebogen schermen. Waar de C6V-serie van vorig jaar nog over een gebogen display beschikte is de C7V-serie dit jaar voorzien van een flatscreen. Wat we dit jaar wel op alle oled-modellen terugzien is ondersteuning voor Dolby Atmos. Alle tv’s kunnen een Atmos-signaal doorsturen naar een aangesloten soundbar, receiver of home cinema-systeem.

LG 2017 oled tv line-up

Hieronder vind je de oled tv’s die LG in 2017 naar Nederland en België brengt. Nog niet alle specificaties zijn bekend maar dit is wat we tot nu toe weten.

LG B7V-serie

Onderaan de line-up zien we de B7V-serie terug, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch model. Deze tv’s beschikken over alle standaard features en functies, waaronder Dolby Atmos-ondersteuning, weergave van alle HDR-formaten, Perfect Black en Perfect Color. Het design bestempelt LG als ‘Blade Slim’.

LG C7V-serie

Een stapje hoger komen we in de C7V-serie. In tegenstelling tot vorig jaar zijn deze tv’s voorzien van een plat scherm, geen gebogen scherm. Het enige verschil met de B7V-serie zit hem in het design; een premium aluminium standaard en bezel. De formaten zijn 55-inch en 65-inch.

Lees ook onze review van de LG C7V-serie oled tv.

LG E7V-serie

Ook de E7V-serie bestaat uit 55-inch en 65-inch modellen. Deze tv’s komen met alle features van de hiervoor genoemde series maar dan verpakt in een ‘Picture On Glass’ design. Het oled-paneel ligt dan op een glasplaat, wat het geheel chique en premium laat ogen. Daarbij is de standaard tegelijkertijd een soundbar.

Lees ook onze review van de LG OLED65E7V oled tv.

LG G7V-serie

De tv’s in de G7V-serie zijn de ‘normale’ topmodellen en maken deel uit van de Signature Series. Deze tv’s, met formaten van 65-inch en 77-inch, zijn qua design het rijkelijkst uitgerust. Het belangrijkste onderdeel qua design is de soundbar, die onder het scherm kan hangen of voor het scherm kan staan.

Advertentie

LG W7V-serie

De topmodellen voor dit jaar zien we terug in de W7V-serie, bestaande uit een 65-inch en een 77-inch model. Deze tv’s zijn zogenaamde wallpaper tv’s. Ze kunnen namelijk middels een magneetsysteem tegen de muur geplakt worden en zijn maar 2,67 millimeter dun. Vanuit de tv loopt één platte kabel naar een basis waarop alle aansluitingen zitten. Deze basis doet direct ook dienst als soundbar met Dolby Atmos-weergave. Meer over deze tv’s lees je in ons LG W7V-serie artikel.

Lees ook onze review van de LG W7V-serie oled tv.

Prijs en beschikbaarheid

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Een overzicht van alle producten die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe lcd led tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

Reacties (4)