Nieuw audiomerk Epos komt met vier headsets voor de zakelijke markt

26 maart 2020 3 Minuten 0 Reacties
Epos ADAPT-360_A3

Het nieuwe Deense audiomerk Epos heeft vier hoofdtelefoons aangekondigd die zich richten op het zakelijke segment. Het gaat om drie over-ear hoofdtelefoons en een in-ear headset. De producten worden ontwikkeld in samenwerking met Sennheiser en zullen dan ook onder de vlag van beide bedrijven verschijnen.

Hoofdtelefoons voor zakelijk- en privégebruik

Volgens het bedrijf zijn de vier apparaten vooral ontworpen voor gebruik in drukke kantooromgevingen. Ze beschikken allemaal over Active Noise Cancellation, waarbij het omgevingsgeluid door middel van metingen uitgesloten wordt. Zo heb je dus geen last van luidruchtige collega’s. Ze zijn ook geoptimaliseerd voor samenwerken, dus als je wilt kun je de weinige collega’s die iets nuttigs te zeggen hebben wel doorlaten. Daarnaast kunnen de hoofdtelefoons met twee bronnen tegelijkertijd gekoppeld worden, waardoor iedereen die thuis moet blijven vanwege het coronavirus makkelijk kan schakelen tussen hectische online vergaderingen en rustgevende muziek.

ADAPT 660

Het topmodel in de serie is de ADAPT 660. Deze beschikt over een door Epos ontwikkelde vorm van kunstmatige intelligentie, die ervoor moet zorgen dat menselijke spraak van andere geluiden wordt onderscheiden. Hiermee zou het mogelijk zijn om gesprekken haarscherp te kunnen horen, terwijl andere omgevingsgeluiden compleet weggefilterd worden. De hoofdtelefoon beschikt ook over Amazon’s virtuele assistent Alexa, waardoor afspraken die tijdens vergaderingen worden gemaakt makkelijk ingepland kunnen worden. De ADAPT 660 zal voor zo’n 400 euro te bestellen zijn.

ADAPT 560

Net onder de top zit de ADAPT 560. Deze heeft een speciale opvouwbare ‘boomarm’, waarmee je bepaalde functies van de hoofdtelefoon makkelijker kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een conference call aannemen door de arm naar beneden te bewegen. Beweeg je de arm naar boven, dan gaat de Actieve Noise Cancellation in de hoogste stand zodat je je volledig op je werk kunt focussen. In de boomarm zitten twee microfoons van hoge kwaliteit ingebouwd. Zo zijn gesprekken van zowel zenders als de ontvanger goed te verstaan. De ADAPT 560 krijgt een adviesprijs van 300 euro mee.

ADAPT 360

Het meest betaalbare model in de lijn van over-ear hoofdtelefoons is de ADAPT 360. Over de specificaties van dit model blaast Epos wat minder hoog van de toren. Hij zou vooral ontwikkeld zijn om zich aan te passen aan het gebruik van de drager, en heeft een nogal sober ontwerp. Hierdoor zal hij niet erg opvallen in de gemiddelde kantoorruimte, maar dat zal voor velen wellicht een verademing zijn. De ADAPT 360 is verkrijgbaar in het zwart en in het wit en zal 250 euro gaan kosten.

ADAPT 460

Tenslotte komt het bedrijf ook nog met een in-ear headset, de ADAPT 460. Deze is bedoeld voor omgevingen waarin het niet zo handig is om een apparaat over je hoofd en oren te dragen. Het model is draadloos en heeft een neckbanddesign, waardoor je ze als je ze niet draagt makkelijk om je nek kunt laten bungelen. Bij oproepen worden subtiele trillingen door de oortjes en de neckband gestuurd, zodat je ze nooit mist. De ADAPT 460 verschijnt in twee varianten, waarbij de 460T gecertificeerd is voor Microsoft Teams. Beide modellen zullen voor 300 euro in de (web-)winkels liggen.

Naar verwachting zullen alle bovengenoemde modellen vanaf medio april verkrijgbaar zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)