Marantz lanceert Special Edition-modellen uit de 12-serie

06 augustus 2020 2 Minuten 1 Reacties
Marantz lanceert Special Edition-modellen uit de 12-serie

Marantz kondigt deze week de Special Edition-modellen uit de 12-serie aan: de PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker en de SA-12 Special Edition SACD-speler met DAC-modus.

Volgens de in-house Sound Masters van Marantz hebben sommige producten meer potentie dan verwacht. Deze producten worden omgedoopt tot Special Edition-modellen en de Sound Masters besteden extra aandacht aan details, de selectie van componenten en talloze luistersessies. De SA-12 en PM-12 werden uitsluitend voor de Japanse markt ontwikkeld en bleken dergelijke potentie te hebben, aldus het bedrijf zelf.

Marantz PM-12 Special Edition

De PM-12 Special Edition geïntegreerde versterker is ontwikkeld met slechts één doel: ultieme audioprestaties uit het basis PM-12-concept halen. Daarom is het model voorzien van een volledig discreet tweetrapsontwerp met afzonderlijke voedingen voor de voorversterker en het eindversterkergedeelte. Het circuit biedt het zuiverste signaalpad voor de versterkers, die 100W per kanaal leveren aan 8 ohm-speakers of 200W per kanaal aan 4 ohm-speakers. De vernikkelde ingangen en zuiver koperen luidsprekeraansluitingen moeten zorgen voor signaalzuiverheid vanaf het moment dat het de versterker binnenkomt totdat het naar de speakers wordt verstuurd.

De PM-12 Special Edition is gebaseerd op het design van de PM-10 en PM-KI Ruby versterkers met de Moving Coil/Moving Magnet phonotrap en voorzien van Marantz Premium Phono EQ-circuit en Marantz HDAM-technologie. Het volledig analoge design van de PM-12 Special Edition is voorzien van een ruisarme onderkant en een strakke uitstraling. Hoewel het misschien handig lijkt om een DAC in de versterker te hebben, genereren digitale schakelsystemen van nature veel elektrische ruis die de subtiele analoge signalen die door de versterker worden geleid, kan verstoren. Daarom koos Marantz ervoor om deze volledig analoge benadering te behouden en de PM-12 Special Edition zo zuiver mogelijk te houden en de SA-12 Special Edition speler uit te rusten met de speciale DAC-modus.

Advertentie

Marantz SA-12 Special Edition

De SA-12 Special Edition is gebaseerd op het ontwikkelingsproces van de SA-10 en SA-KI Ruby. Het speciaal voor audio ontwikkelde schijfmechanisme SACDM-3 kan SACD’s, cd’s en compilaties op cd-rom en dvd-rom weergeven. Hij is ook voorzien van een asynchrone USB-ingang, geschikt voor formaten van maximaal PCM/DXD 384kHz/32 bits en DSD 11,2 MHz. De Marantz Musical Mastering Stream zet alle PCM-bestandsformaten om in DSD-formaat met behulp van geavanceerde filtratie en verwerking voordat de Marantz Musical Mastering Conversion de 1-bits datastroom direct omzet in een analoog signaal zonder het gebruik van een conventionele digitaal-analoogconverter.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz PM-12SE en SA-12SE zijn vanaf september verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver-goud, voor een prijs van 3.300 euro.

Reacties (1)