Marantz komt met Auro-3D upgrade voor SR7009 en AV7702 AV-receivers

17 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Marantz-AV7702

Marantz maakt bekend dat de SR7009 en AV7702 AV-receivers een betaalde upgrade krijgen die Auro-3D-ondersteuning toevoegt.

Het was natuurlijk te verwachten aangezien Denon en Marantz onder hetzelfde moederbedrijf vallen maar na Denon laat ook Marantz vandaag weten dat een tweetal receivers van het bedrijf een upgrade kan verwachten. Met deze upgrade wordt Auro-3D, de concurrent van Dolby Atmos, ondersteund waardoor een nog indrukwekkendere home cinema-ervaring mogelijk gemaakt moet worden.

Middels een persbericht maakt Marantz bekend dat de SR7009 en AV7702 AV-receivers een upgrade krijgen, al is deze niet gratis en moet deze door de gebruiker aangeschaft worden. De upgrade voegt Auro-3D ondersteuning aan de receivers toe. De upgrade zal vanaf begin december verkrijgbaar zijn. Klanten kunnen dan een firmware-upgrade aanschaffen.

Dankzij een configuratie van ‘hoogtekanalen’ wordt er met Auro-3D een natuurlijke akoestiek gecreëerd. Het geluid klinkt niet alleen om de luisteraar heen, maar komt ook van bovenaf. Afhankelijk van de grootte van de kamer worden er één of twee extra lagen met speakers boven de bestaande surround-laag op oorhoogte bevestigd om het ‘verticale stereoveld’ van Auro-3D te creëren. De hoogtegegevens, vastgelegd tijdens de opname of gemaakt tijdens het mixproces, worden gecombineerd in een standaard 5.1 PCM-stream die bij normale Blu-ray hoort. Een Marantz receiver met de Auro-Codec-decoder kan de originele Auro-3D-mix decoderen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)