LG toont Wireless Ultra HD video streaming van smartphone naar TV

27 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-4K-streaming-TV

LG heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona deze week Wireless Ultra HD video streaming gedemonstreerd. Middels deze techniek, welke werkt met Miracast, is het mogelijk om 4K Ultra HD content vanaf een smartphone naar een Ultra HD TV te streamen.

LG heeft onlangs haar eerste Ultra HD TV in Nederland gelanceerd en nu is het natuurlijk de bedoeling dat consumenten die deze TV aanschaffen toegang krijgen tot content. Een van de mogelijkheden om 4K content op je TV te krijgen is het streamen van content van je smartphone naar je TV. Tijdens MWC 2013 had LG een opstelling waarmee dit gedemonstreerd werd, al moet gezegd worden dat in dit geval het bronmateriaal Full HD was en opgeschaald werd naar een 4K resolutie.

LG Ultra HD streaming demo

De techniek werkt middels een wifi-verbinding en maakt gebruik van de Miracast standaard welke in steeds meer smartphones en tablets geïntegreerd is. In onderstaande video wordt de werking van de techniek getoond tijdens het spelen van een game op de smartphone. Het materiaal wordt voordat het de TV bereikt in 4K Ultra HD omgezet en dus is er theoretisch gezien sprake van 4K Ultra HD streaming.

Momenteel bevindt de streamingtechniek zich nog in de prototype-fase waardoor er hier en daar sprake is van framedrops en de smartphones snel oververhit raken. LG verwacht echter dat de techniek binnen niet al te lange tijd geïntroduceerd kan worden.

Via: The Verge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)