LG lanceert Super UHD tv’s in de SJ9500-, SJ8500- en SJ8000-serie

02 januari 2017 3 Minuten 2 Reacties
lg-sj9500-super-uhd-tv

De Koreaanse fabrikant brengt tv's in de SJ9500-, SJ8500- en SJ8000-serie uit en voorziet alle modellen van de quantum dot-technologie, wat LG zelf Nano Cell noemt.

Bekijk ook de complete LG 2017 oled en lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen met prijzen, specificaties en features.

Super UHD tv’s van LG

De nieuwe premium lcd led tv’s hebben de namen SJ9500, SJ8500 en SJ8000 meegekregen. De televisies zijn voorzien van quantum dots (Nano Cells), kleine deeltjes in het paneel die allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede zijn. Hierdoor kunnen kleuren volgens de fabrikant subtieler en meer accuraat worden weergegeven en bieden de televisies een grotere kijkhoek. Zelfs tot 60 graden uit het midden zou de kleurweergave consistent moeten blijven. LG gaat met deze techniek de concurrentie aan met Samsung dat ook SUHD tv’s met quantum dots uitbrengt. Daarnaast gebruiken LG’s nieuwe Nano Cell-televisies de verbeterde ULTRA Luminance-technologie die highlights in het beeld helderder en scherper kan tonen.

Nano Cell bereikt deze indrukwekkende resultaten doordat het overtollige golflengtes van het licht absorbeert en zo de zuiverheid van de weergegeven kleuren vergroot. De nieuwe LG lcd-televisies filteren kleuren met een veel grotere precisie, waardoor iedere kleur heel nauwkeurig gerenderd wordt.

High dynamic range

Natuurlijk zijn de nieuwe tv’s voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie en is er ondersteuning voor high dynamic range (HDR). Echter, HDR wordt dit jaar breder ondersteund. Naast Dolby Vision en HDR10 vinden we dit jaar ook ondersteuning voor Hybrid Log Gamma terug. Deze standaard is ontwikkeld voor HDR-uitzendingen via de kabel. HDR Effect is ook dit jaar aanwezig om SDR-content middels slimme algoritmen ‘om te zetten’ naar HDR. Daarnaast maakt Active HDR het mogelijk om HDR-beeld frame per frame te verwerken en voegt het dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie volgens LG het beeld in de beste kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of geen metadata bevat.

WebOS 3.5

Op het gebied van smart tv is webOS 3.5 aanwezig. Deze versie van het smart tv-platform brengt diverse vernieuwingen, waaronder Magic Link. Hiermee maakt LG het mogelijk om snel relevante informatie over het programma, de film of de serie die je aan het kijken bent op te zoeken. Een druk op de knop zorgt ervoor dat je informatie over de cast, gerelateerde YouTube-content en nog meer te zien krijgt. Op de nieuwe Magic Remote is ook een speciale knop voor deze functie geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe tv’s van LG naar Nederland komen en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend. Wel weten we dat er in de Benelux in ieder geval een 55-inch versie van de SJ9500-serie uitkomt die op zijn dunste punt maar 6.9mm dun is. Zodra de complete line-up bekendgemaakt is publiceren we een overzicht. Een overzicht van alle producten die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe oled tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht. Lees ook onze review van de LG SJ850V-serie lcd led tv’s.

Reacties (2)