LG introduceert Infinia HD TV’s

14 maart 2010 2 Minuten 0 Reacties
lg-led-tv-55le8500-infinia

LG heeft voor de Benelux haar Infinia HD TV lijn bekend gemaakt. De lijn bestaat uit een aantal Full LED LCD TV's en Plasma TV's. Volgens LG staat Infinia voor een draadloze home cinema en multimedia ervaring.

Alle Infinia TV’s hebben de mogelijkheid om via de NetCast functionaliteit verbinding te maken met het internet. Via deze weg kun je door middel van widgets als Skype en YouTube online multimedia afspelen. Ook kun je nieuwsberichten lezen of de weersvooruitzichten bekijken. Daarnaast zijn de Infinia TV’s ook uitgerust met DLNA, waarmee je draadloos verbinding kunt maken met andere DLNA gecertificeerde apparatuur en media bestanden kunt streamen naar je TV. Maar, dat is nog niet alles, want ook een gewoon USB apparaat is simpel aan te sluiten om multimedia bestanden af te spelen.

In de Infinia lijn vinden we de LE8500 LED serie terug, bestaande uit de 42LE8500, 47LE8500 en de 55LE8500 TV’s. Deze serie maakt gebruik van Full LED achtergrond verlichting wat als voordeel heeft dat de TV’s zuinig en zeer slanke zijn, bovenop het feit dat de kwaliteit van Full LED op een hoog niveau ligt.
Daarnaast introduceert LG de PK950 plasma serie, bestaande uit de 50PK950 en 60PK950 TV’s. De PK950 serie heeft een zeer hoog contrast van 5.000.000:1, 4 HDMI aansluitingen en is onder andere voorzien van technologie als THX, X-Black en 600Hz Subfield Driving voor zeer vloeiende beeldweergave.

Naast de draadloze netwerk mogelijkheden biedt LG ook een optionele Wireless Media Box aan waarmee Full HD signalen vanaf een bron draadloos naar de TV gestuurd kunnen worden. Wanneer je een Blu-ray speler aansluit op de Wireless Media Box stuurt deze het Blu-ray signaal draadloos door naar de TV. LG maakt voor dit product gebruik van de WHDI technologie en is hiermee de eerste fabrikant die het toepast in apparatuur.

LG hoopt door middel van de Infinia TV lijn marktleider te worden op TV gebied.
Bekijk ook andere producten die LG tijdens de CES van dit jaar gepresenteerd heeft.

De Infinia lijn kunnen we in april in de winkels verwachten.

Bron: LG

Reacties (0)