KEF lanceert KC62 subwoofer met Uni-Core technologie

21 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
KEF KC62 subwoofer 1

Het Britse audiomerk KEF heeft deze week de KC62 gepresenteerd. De nieuwe subwoofer is voorzien van de Uni-Core technologie waarmee ondanks de kleinere kast een dieper geluid geproduceerd moet worden. Volgens KEF past de nieuwe subwoofer perfect bij de LS50-serie speakers van het bedrijf, waaronder de LS50 Meta.

KEF KC62 subwoofer met Uni-Core

De nieuwe KC62 subwoofer van KEF is met een afmeting van 246 x 256 x 248 millimeter een zeer compacte subwoofer, maar ondanks zijn formaat moet de speaker zeer diep laag kunnen realiseren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Uni-Core techniek. Uni-Core combineert beide back-to-back drivers in één enkel motorsysteem. De overlappende, concentrische geordende spreekspoelen leveren volgens de fabrikant véél meer driverexcursie dan andere force-cancelling ontwerpen, en dit ontsluit véél meer vermogen en diepte vanuit een kleinere behuizing.

Ook komt de subwoofer met P-Flex-surround voor precieze driverbewegingen en de Smart Distortion Control Technology voor minder vervorming. Tot slot kent De P-Flex-driver-surround een geplooid ontwerp, geïnspireerd op de Japanse Origami-vouwkunst. Deze is speciaal ontwikkeld om de geluidsdruk in de kast beter te weerstaan. Zo kan de driver nauwkeuriger bewegen in vergelijking met conventionele surround-ontwerpen. De twin-drivers van de KC62 worden aangedreven door een 1.000W RMS (2 x 500W) Klasse D-versterker. De vijf vooringestelde Room Placement EQ-functies leveren volgens KEF altijd dezelfde prestatie, ongeacht waar de subwoofer wordt geplaatst. De subwoofer beschikt over diverse verbindingsopties waardoor hij met nagenoeg elk audiosysteem kan werken. De lijnuitgang met HPF zorgt voor een verfijnde integratie, terwijl KEF SmartConnect verbindingsproblemen moeten elimineren. De KC62 is ook compatibel met de KW1-adapterset voor draadloze connectie.

De KEF KC62 komt in twee afwerkingen: Carbon Black en Mineral White. De subwoofer moet in februari op de markt verschijnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)