JBL kondigt SA-750 geïntegreerde versterker met retro uiterlijk aan

20 januari 2021 1 Minuut 1 Reacties
JBL SA750 1

De JBL SA-750 geïntegreerde versterker ademt volgens JBL de stijl van de SA-modellen uit de jaren '60, maar dan voorzien van de nieuwste mogelijkheden en technieken.

Als we een duik in de geschiedenisboeken nemen zien we dat JBL in de jaren ’60 een paar mooi Hi-Fi versterkers op de wereld heeft gezet, zoals de JBL SA-600, gevold door de iets krachtigere SA-660. Ter ere van het 75-jarig bestaan blaast JBL dit klassieke ontwerp nieuw leven in met de introductie van de JBL SA-750 geïntegreerde versterker.

Deze versterker ademt volgens JBL die stijl van de SA-modellen uit de jaren ’60. Het retro zilver aluminium frontpaneel met zware tuimel schakelaars en teakhouten zijpanelen lijken zo uit een opgepoetste brochure uit 1966 te komen. Vanbinnen is de SA-750 echter helemaal van nu. Het hart van de versterker is een 120watt @ 8Ohm (220Watt @ 4Ohm) sterke Class G versterkerschakeling.

De SA-750 levert zijn kunsten dankzij een ingebouwde DAC zowel vanaf externe Analoge (RCA en 3.5mm Jack) als Digitale Bronnen (SPDif Coaxiaal RCA , Optisch Toslink en USB-A voor sticks) terwijl de ingebouwde MM/MC Phono Stage de directe connectie van een platenspeler toestaat. Ook de hoofdtelefoonuitgang ontbreekt niet aan zijn uitrusting. Naast de DAC heeft de JBL SA-750 met zijn UPnP Ethernet en ingebouwde WiFi connectie ook streamingopties aan boord. Met Google ChromeCast, Apple Airplay 2 en Roon functionaliteit kun je alle kanten op, en daarbij is de SA-750 compatible met MQA files. De klank van de SA-750 in de kamer is te optimaliseren middels Dirac Live Room EQ.

De JBL SA-750 moet in mei op de markt verschijnen. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (1)