Huawei en Devialet ontwikkelen slimme speaker: Sound X

27 maart 2020 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Sound X

Huawei en Devialet en hebben naar eigen zeggen de krachten gebundeld om een audio-ervaring te bieden die we tot nu toe nog niet van slimme speakers konden verwachten.

Net als de variant die samen met Belkin ontwikkeld is komt ook de Sound X met Devialets Speaker Active Matching-technologie (afgekort tot SAM). Daarmee moet geluidsvervorming, voornamelijk op hogere volumes, voorkomen worden. Ook wordt hiermee het maximale basrendement uit een speaker gehaald.

De Sound X is met een formaat van 203 bij 165 millimeter maar een kleine speaker, maar volgens Huawei en Devialet gaat dit niet ten kosten van de lage tonen. De speaker is voorzien van dubbele subwoofers die lage tonen vanaf 40Hz kunnen weergeven. De luidspreker levert 93dB aan geluid en dankzij Devialets Push-Push Acoustic Design heft elk van de symmetrische subwoofers de trillingen van de ander op. Daarbij komt het model met zes full-range drivers waar Huawei dan weer een eigen ‘Sound-algoritme’ overheen gegooid heeft. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor een helder en ruimtelijk geluid tot aan 40kHz. De speaker kan hi-res audio afspelen en zelfs 5.1-kanaals surroundeffecten weergeven.

Op het gebied van connectiviteit en slimme functies is de Sound X voorzien van bluetooth met NFC waardoor je met een simpele aanraking een verbinding kunt leggen tussen smartphone en speaker. De Google Assistant en Amazon Alexa zijn niet aanwezig. In plaats daarvan is de speaker uitgerust met Huawei’s HiLink Smart Home Control-technologie. Volgens het bedrijf kun je hiermee producten van onder meer Midea, Gree, TCL, Haier, Skyworth, Bosch en Siemens aansturen. Het glazen paneel aan de bovenzijde is voorzien van touch-bediening om snel muziek te kunnen bedienen.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf juni moet de Huawei Sound X naar in ieder geval België komen voor een prijs van 349 euro. Over de beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Reacties (0)