Home cinema systemen om bij weg te dromen #2: De Bibliotheek

12 juni 2013 1 Minuut 6 Reacties
ultieme-home-cinema-systemen

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema's die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken. Daarom willen we jullie wekelijks home cinema systemen voorschotelen die de moeite waard zijn om te delen. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week: Het home cinema systeem van de afbeelding hierboven, de bibliotheek van Jeremy Kipnis.

Geen zin meer om te lezen

De Amerikaan Jeremy Kipnis wilde zijn bibliotheek niet meer alleen gebruiken om te lezen. Als hij geen zin meer had om te lezen vond hij het fijn om een filmpje te kijken. Daarom heeft hij in 2008 zijn bibliotheek voorzien van een, volgens hem, ultieme home cinema setup. Het is al een oudje, maar volgens mij indrukwekkend genoeg om lekker bij weg te dromen.

Er zijn kosten nog moeite gespaard voor dit project en meneer Kipnis kreeg een rekening thuisgestuurd van 6 miljoen dollar voor deze droomruimte. Daarnaast is hij de grootste klant van de energiemaatschappij met een maandelijkse rekening van $1.000.

Advertentie

De ingrediënten van deze Home Cinema

In deze ruimte staat alleen maar het beste van het beste en zeker voor deze tijd. Let wel: we hebben het hier over 2008, 5 jaar geleden! Een kleine greep uit de apparatuur:

  • Sony Ultra-High-Resolution SRX-S110 digitale projector die een resolutie van 4.096 x 2.160 aan kan;
  • Dolby 8.8 audiosysteem;
  • 8 Snell THX Cinema & Music Reference speakertorens;
  • 8 subwoofers;
  • 8 center speakers.

Natuurlijk is de opstelling met de tijd meegegroeid, dus de volledige lijst met apparatuur kun je op de website van Jeremy Kipnis zien.

Weinig bescheiden

Dat Jeremy Kipnis weinig bescheiden is zie je ook terug aan de naam van de opstelling: Kipnis Studio Standard (KSS). In welke ruimte zou jij het liefst je films kijken? Één van de Batcaves van vorige week of de KSS? Ik lees er graag over in de reacties en lees ook welke ultieme home cinema systemen jij op het web bent tegengekomen.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

Reacties (6)