Harman Kardon SB 16 draadloos home cinema systeem

11 september 2010 1 Minuut 0 Reacties
Harman-Kardon-SB16

Gisteren brachten we al een bericht dat Harman/Kardon een groot aantal nieuwe home cinema systemen lanceert, maar daar komt er toch nog eentje bij, de SB 16. Eigenlijk is het een home cinema soundbar systeem, voor mensen die echt helemaal geen speakers (nou ja, niet teveel dan) en kabels willen zien.

Aangezien de flatscreen TV’s hun naam steeds meer eer aan gaan doen gaan veel consumenten ook op zoek naar home cinema oplossingen die hierbij passen. Grote luidsprekers zijn vaak geen optie dus komen steeds meer merken met soundbars en 2.1 oplossingen. Het SB 16 systeem is zo’n oplossing en bestaat uit een soundbar en een draadloze subwoofer.

Je kunt elke video of audio bron moeiteloos verbinden met het SB 16 systeem door middel van meerder digitale en analoge ingangen. Ook kun je volgens Harman Kardon de afstandsbediening van je huidige TV gebruiken om de meest gebruikte functies te bedienen.

Qua audio kun je ook alle kanten op, want zowel stereo als surround (3D surround genoemd) behoren tot de mogelijkheden. De audio kan handmatig nog geoptimaliseerd worden door een instelbare crossover, voor een vloeiende overgang tussen de subwoofer en de soundbar. Daarnaast kun je de fase en het subwoofer-level van de subwoofer nog aanpassen om zo de prestaties van de subwoofer te optimaliseren.

Advertentie

Het systeem biedt een traditionele stereo weergave, maar kan ook een realistisch 3D surround sound creëren. De SB 16 levert een geluidsweergave van 100 Watts dankzij haar draadloos aangedreven subwoofer ter grootte van 10 inches en de 2-kanaals soundbar luidsprekers met dubbele midrange drivers. Het apparaat heeft een frequentiebereik van 50Hz tot 20kHz.

De Harman/Kardon SB 16 is vanaf heden beschikbaar voor een adviesprijs van 700,00 euro.

Reacties (0)