Google kondigt Nest Audio met verbeterde audioweergave aan

30 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
Google Nest Audio 2

De Google Nest Audio is een 99 euro kostende WiFi-speaker van Google. De speaker is vooral op muziek gericht en komt met de Google Assistent. In dit artikel lees je alles over de Nest Audio.

Google heeft vanavond tijdens een evenement in de VS zijn nieuwste WiFi-speaker aangekondigd. Het bedrijf komt met de Nest Audio, wat de opvolger is van de alweer even geleden gelanceerde Google Home. Qua uiterlijk zien we de Google Home er nauwelijks meer in terug, maar ook de audioweergave is volgens Google drastisch verbeterd. De Nest Audio krijgt een adviesprijs van 99 euro mee.

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is voorzien van een volledig stoffen behuizing. Dit is dezelfde duurzame stof die het bedrijf vorig jaar met Nest Mini heeft geïntroduceerd. De behuizing (de stof, kast, voet en een paar kleinere onderdelen) is gemaakt van 70 procent gerecycled plastic. We zien verder maar één knop terug op de speaker: een schuifje waarmee de microfoon uitgeschakeld kan worden. De bediening van de muziek vindt plaats via onzichtbare knoppen aan de bovenzijde van de speaker.

De belangrijkste vernieuwingen zitten volgens Google in de geluidskwaliteit van de Nest Audio. De speaker is volgens het bedrijf 75 procent luider dan de Google Home en heeft een 50 procent sterkere bas. Achter al het stof is hiervoor een 75mm mid-woofer en een 19mm tweeter geplaatst. Google geeft aan de Nest Audio als echte muziekspeaker ontwikkeld te hebben, ongeacht de soort muziek waar je naar luistert. Zo heeft de internetgigant onder meer het aantal compressors tot een minimum beperkt om het dynamische bereik van de oorspronkelijke productie te behouden.

De Nest Audio past zich ook aan je huis aan. Dankzij Media EQ kan de speaker zichzelf automatisch afstemmen op datgene waarnaar je luistert, zoals muziek of juist de stem van de Google Assistent. Met Ambient IQ laat de Nest Audio ook het volume van de Assistent, nieuws en muziek aanpassen op basis van het achtergrondgeluid in huis, zodat je bijvoorbeeld het weerbericht goed kunt verstaan terwijl de vaatwasser druk bezig is. Er is echter geen automatische ruimtekalibratie aanwezig.

Wanneer je twee Nest Audio-apparaten hebt, kunnen ze samen een stereopaar vormen voor een breder en luider geluid. Bovendien kun je groepen aanmaken, zodat je Nest Audio, Google Home, Nest Mini of zelfs je Nest Hub precies dezelfde muziek afspelen in het hele huis of in een gedeelte daarvan. Tot slot is Nest Audio natuurlijk ook uitgerust met de Google Assistent, waarmee je je smarthome-apparaten kunt bedienen, diensten kunt oproepen en waar je tal van vragen aan kunt stellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nest Audio is vanaf 15 oktober verkrijgbaar in twee kleuren: Krijt en Houtskool. De adviesprijs bedraagt 99 euro.

Benieuwd naar hoe de Google Nest Audio klinkt? Komende maandag publiceren we onze uitgebreide review.

Reacties (0)