ELAC lanceert SB-VJ41 passieve soundbars

26 januari 2023 1 Minuut 1 Reacties
ELAC passieve soundbar 1

Naast de Muro soundbars heeft ELAC nu ook passieve soundbars in de toplijn Vertex III. In deze soundbars zijn alle technieken te vinden die ook in de bekende traditionele duurdere ELAC luidsprekers worden toegepast, zoals de ELAC JET ribbon tweeters en woofers met kristalconussen. 

De woofers van deze nieuwe soundbars zijn voorzien van een ‘nieuwe surround’ waarop patent is aangevraagd. Deze zogenaamde Hex surround, herkenbaar aan de gewelfde vorm, moet zorgen voor een zeer lineaire relatie tussen de uitgeoefende kracht en de verplaatsing in beide richtingen van de conus. Deze Hex surround-technologie zal begin voorjaar ook gebruikt worden in een aantal nieuwe subwoofers van ELAC.

Met de ELAC passieve soundbars ligt de nadruk volgens de fabrikant zelf op de weergavekwaliteit vergelijkbaar met een klassieke L+R+Center opstelling, maar dan in compacte vorm, passend onder het scherm. Qua aansturing heb je de vrijheid in bronkeuze van home-cinema av-receiver, processor en versterker tot de ELAC 3.1 oplossing IS-AMP340.

Er komen twee varianten van de passieve soundbar op de markt; de kleine SB-VJ41 (S) met een prijs van 2.250 euro en de grotere SB-VJ41 (L) met een prijs van 2.590 euro.

Alle informatie over deze soundbars is hier te vinden.

Reacties (1)